Match type in Content Network

Tartalomjegyzék

Amikor célzok, megadhatok háromféle kulcsszó megfeleltetést, amelyek
– Broad
– Phrase
– Exact

És kizárhatok szavakat a negatív megfeletetéssel, amely szintén lehet a fentiek szerinti háromféle.

Mi történik a Tartalmi Hálózatban?
A Google AdWords Learning Center szerint:

Partner sites don’t recognize keyword matching options. Therefore, all keywords on these sites are treated as broad-matched keywords.

Hoppá.Vagyis a partner oldalak nem ismerik fel a kulcsszó megfeleltetést, ezéért minden megadott kulcsszó Broad megfeleltetés szerint fut? (olvasd, én szeretném szűkíteni, pontosabban elérni a célcsoportomat, de a Google partnerei nem képesek rá, ezért nem fog menni)

Volt egy kis magyarázkodás a témában, de csak annyi, hogy ugye a partner oldalak NEM a partner keresőket jelentik, hanem a Tartalmi Hálózat oldalakat.

De ez meglátásom szerint porhintés, hiszen ha arról beszélnek hogy „felismerni” (recognize), akkor egy olyan technológiáról beszélnek, amely a partner oldalán létezik. Az AdSense esetében nem kell a partnernek semmit sem felismerni, hiszen a Google indexeli az oldalakat és annak alapján dolgozik, vagyis a megfeleltetést el tudja végezni (más kérdés hogy megteszi-e – valóban, megteszi?)

Szóval ha felimserésől beszélünk, akkor a technológia a partner oldalon van, és a partner oldal technológiájának alkalmatlansága a probléma (vagyis a magyar partner kereső, amely lényegében az ok.hu, mivel Google technológiát alkalmaz, ezért nem esik ide – reménykedem).

A megválaszolatlan kérdések:
1, A Tartalmi Hálózatban működik a kulcsszó megfeleltetés?
2, Ha nem, miért nem?

Ha tetszett a cikk, oszd meg kollégáiddal, ismerőseiddel is,  hogy ők is értesüljenek az itt leírtakról:

Tartalomjegyzék

Minősítéseink

Microsoft Advertising Partner 2024

Lehet Téged keresünk?

Data specialista

Oda vagy a számokért, a trendekért? A/B tesztek nélkül nem is tudsz élni? Medior Analytics specialista lehetsz csapatunkban!

Érdekel »

Legfrissebb cikkeink