Digitális analitika

A digitális analitika már sok éve közvetíti azt az üzenetet, hogy a klasszikusnak mondható web analitika fogalma már nem fedi le jól napjaink modern vállalkozásának igényeit.

Az okostelefonok térnyerése után számos okos eszköz is része lett kisebb vagy nagyobb mértékben mindennapjainknak. Legyen szó egy okosórán futó appról vagy egy smart display eszközről, fontos, hogy adatunk legyen arról, hogy a felhasználók miként használják ezen appokat. Mindez túlnőtte napjainkban a webet, ma már nem csak weboldalakat szeretnénk (jól) mérni.

Digitális analitika napjainkban

Digitális analitika - KépFőleg KKV, de nagyvállalati körökben is a Google Analytics használata mindennapos, az elérhető funkciók köre az ingyenessége mellett ma is megkérdőjelezhetetlen üzleti előnyt jelent minden ilyen vállalkozásnak. Ezzel együtt viszont számos feltörekvő termék jelent meg a piacon az elmúlt években. A Matomo Analytics például olyan alternatíva lehet, amely bár funkció készletében nem fedi le teljesen a Google Analytics lehetőségeit, az egész rendszer tervezése során az elsődleges cél az volt, hogy könnyen lehessen a Google népszerű termékéről áttérni.

De létezik ma már számos „célszerszám”, olyan analitika eszközök, amelyek specifikusan néhány igény kielégítésére születtek, azt viszont sokkal mélyrehatóbban, mint a legtöbb generalista eszköz. A Hotjar, a Mouseflow, a Kissmetrics vagy épp a Mixpanel nagyszerű kiegészítője lehet egy komplex online stratégia azon részének, amely a weboldalak hatékonyságát elemzi.

Google Marketing PlatformNagyvállalati körökben a Google Marketing Platform számos terméke ad hatékony segítséget a digitális analitika teljes körű kiaknázására.

Firebase mobil applikáció mérésekMobil és okos applikációs környezetben a Firebase eszközei adnak nagyon sok lehetőséget nem csak az elemzésre, de növekedésre: megfelelő mennyiségű adat birtokában jól célozható push üzenetek, prediktív analitika és célzott appon belüli promóciós üzenetekkel érhetünk el akár komolyabb bevételnövekedést.

Analitika a performance marketing világában

Egy jól működő kampány sikere túlmutat a hirdetési rendszerek megfelelő hangolásán. Fontos, hogy célokat tűzzünk ki, okkal hozzuk a látogatókat weboldalunkra. Vagyis nem az a lényeg hogy hányan, hanem hogy milyen minőségű látogatók érkeznek az oldalra.

A minőség mérhető a vásárlások számában, az érdeklődők számában vagy más módokon is: mikrokonverziók használatával olyan tartalmak hatékonysága is mérhető, amelyeknél a fő konverziók számossága nem teszi lehetővé a gyors döntések meghozatalát.

Minél több csatornán kommunikálunk, annál fontosabb, hogy az egyes rendszerek saját adatai helyett egyetlen helyre gyűjtsük össze az információkat, hogy ezen az egy helyen, megfelelő súlyozással tudjuk kiértékelni az egyes csatornák valós teljesítményét. Komplexitástól és pénzügyi lehetőségeinktől függően ez lehet alap esetben néhány jól beállított Google Analytics riport, esetleg egy ebből készült, átláthatóbb, cégünk márkaelemeit felhasználó Google Data Studio dashboard vagy akár egy felhős adattárház, ahol az információkat egy Google BigQuery projektbe gyűjtjük össze.


érthetően

Analitika szolgáltatások

A sikeres cégek egyik legfontosabb felismerése, hogy egy sikeres online stratégia nem csak az akvizíciós tevékenység optimalizálásán múlik. Legalább annyira fontos a weboldalon belüli folyamatok optimalizálása, amelyhez elengedhetetlen a meglévő mérések alapos auditja, további hasznos mérések bevezetése, azokból a napi, heti és havi munkát támogató riportok, dashboardok készítése, az egyes weboldal részek megfelelő és rendszeres A/B tesztelése.

Google Marketing Platform partnerként a JabJab Online Marketing hivatalos minősítéssel rendelkezik arról, hogy a Google analitikai termékeit magas színvonalon, komoly szakértelemmel tudja ügyfelei számára alkalmazni.

Google Analytics 4 bevezetés

A Google Analytics 4 a népszerű analitikai eszköz alapjaiban újra gondolt változata. Bevezetése gondos lépéseket igényel, amiben örömmel segítünk cégének.

Audit

Analytics audit

A rendszeres analytics audit segíthet abban, hogy a riportokban megjelenő adatokban megbízhassunk és azokból helyes következtetéseket vonjunk le

Analytics mérés beállítás

Számos cég gondolja azt, hogy a weboldal elkészültével kapott Analytics mérés beállítás megfelelő és elégséges a felmerülő üzleti kérdések megválaszolásához.

Firebase mobil applikáció mérések

Mobil app mérések

Egyre több cég jelenik meg mobil app változattal weboldalából, viszont csak kevesen foglalkoznak a mobil app mérések kérdéskörével