Google BigQuery data lake építés

A data lake egy cég által elérhető adatok még rendezetlen formája, feldolgozás nélkül, későbbi felhasználásra előkészítve. Egy jól szervezett data lake lehet a kiinduló pontja egy jól felépített adattárháznak (data warehouse), valamint egy komplex riporting rendszer kiépítésének. Egyre többször része a komplex digitális analitika projektnek.

Data lake a felhőben

Az adatok ilyen szintű rendszerezése, egy helyre gyűjtése sokáig amolyan nagyvállalati úri-murinak tűnt sok cég szemében. Napjainkban azonban már ez messze nem így van.

A Google BigQuery lehetőséget biztosít arra, hogy havi szinten pár dolláros költség mellett is nagy adatmennyiségeket tároljunk egy helyen különféle rendszerekből: az analitikai rendszerekből, a hirdetési rendszerekből mind kinyerhető számos értékes információ, amelyre már komoly döntéshozatalra képes alkalmas riportok, dashboardok építhetők.

Csak az első lépés

Egy data lake építése csak annyira hasznos, amennyire később felhasználjuk. Épp ezért fontos lehet, hogy már a tervezés során legyenek olyan felhasználási módok előttünk, ahol fontos szerepet kap.

Egy komplex riport, amely rendszereken átívelő információkat képes jól érthető formában megmutatni már ilyen lehet.

Képesek lehetünk olyan adatokat kinyerni, amellyel növelhetjük a fizetett kampányok hatékonyságát.

Végső soron fontos része lehet annak az online stratégiának, ami összetett rendszerként kezeli a feladatot, szigetszerű rész projektek helyett.


érthetően

Analitika szolgáltatások

A sikeres cégek egyik legfontosabb felismerése, hogy egy sikeres online stratégia nem csak az akvizíciós tevékenység optimalizálásán múlik. Legalább annyira fontos a weboldalon belüli folyamatok optimalizálása, amelyhez elengedhetetlen a meglévő mérések alapos auditja, további hasznos mérések bevezetése, azokból a napi, heti és havi munkát támogató riportok, dashboardok készítése, az egyes weboldal részek megfelelő és rendszeres A/B tesztelése.

Google Marketing Platform partnerként a JabJab Online Marketing hivatalos minősítéssel rendelkezik arról, hogy a Google analitikai termékeit magas színvonalon, komoly szakértelemmel tudja ügyfelei számára alkalmazni.

Google Analytics 4 bevezetés

A Google Analytics 4 a népszerű analitikai eszköz alapjaiban újra gondolt változata. Bevezetése gondos lépéseket igényel, amiben örömmel segítünk cégének.

Audit

Analytics audit

A rendszeres analytics audit segíthet abban, hogy a riportokban megjelenő adatokban megbízhassunk és azokból helyes következtetéseket vonjunk le

Analytics mérés beállítás

Számos cég gondolja azt, hogy a weboldal elkészültével kapott Analytics mérés beállítás megfelelő és elégséges a felmerülő üzleti kérdések megválaszolásához.

Firebase mobil applikáció mérések

Mobil app mérések

Egyre több cég jelenik meg mobil app változattal weboldalából, viszont csak kevesen foglalkoznak a mobil app mérések kérdéskörével