Mobil app mérések

Egyre több cég jelenik meg mobil app változattal weboldalából, viszont csak kevesen foglalkoznak a mobil app mérések kérdéskörével. Pedig, ha egy cég komolyan gondolja a digitális analitika nyújtotta lehetőségek kiaknázását, fontos, hogy egy mobil app is legalább annyira szofisztikált mérésekkel rendelkezzen, mint egy weboldal.

Mobil app vagy mobil web?

A legtöbb ma készülő weboldal már eleve jól jelenik meg kisebb kijelzőkön, okostelefonokon, akkor mégis miért lehet szükség arra, hogy egy cég dedikált mobil appot is készítsen?

A mobil appok teljesítménye jellemzően a weboldalak által nyújtott sebesség és használhatóság előtt van. Emellett fontos szempont, hogy egy mobil app több képességét is képes kihasználni egy okostelefonnak, amit egy mobilra optimalizált weboldal nem vagy csak korlátozottan tud kiaknázni. A bluetooth funkciók, a kamera használata, a push üzenetek kezelése, az offline működés jellemzően olyan lehetőség, amit elsősorban mobil appok tudnak jól kihasználni.

Vagy mégsem?

Progressive Web App – a köztes megoldás?

Egy másik fontos irány az ún. progressive web app-ok megjelenése. Ezek lényegében olyan mobil weboldalak, amelyek némi többlet programozással felvértezhetőek a mobil appok által nyújtott előnyök egy részével. Képesek push üzeneteket kezelni, működhetnek offline és nagyobb hozzáférést kaphatnak a telefon erőforrásaihoz.

Ezt a lehetőséget ugyanakkor ma még nem jelent egyértelmű alternatívát a mobil appokkal szemben. Főleg iOS-en jelenleg erősen korlátozottak a lehetőségek, így a progressive web appok nem tudják még minden tekintetben kiváltani a mobil appok nyújtotta lehetőségeket.

Mobil app mérések

Ha egy cég rendelkezik mobil app-al is weboldala mellett, fontos, hogy legalább annyira törődjön a mérések megfelelő beállításával, ahogy azt egy weboldalon teszi.

A JabJab Online Marketing elsősorban a Firebase által nyújtott technológiákkal ismerkedett meg az elmúlt években, így az általunk nyújtott szolgáltatás is ezen rendszer kiaknázását helyezi előtérbe.

Több mint mobil app mérések

A Firebase messze többről szól, mint a mérések megfelelő kezelése. Számos olyan funkciója van, amely a mérésektől függetlenül segíti a mobil app fejlesztők munkáját: adattárolás, felhasználók beléptetése, stb.

Emellett a jól beállított mérések segítségével nagyon sok lehetőség nyílik meg előttünk, amivel a mobil appon keresztüli növekedés kaphat fontos lendületet. Célzott push üzenetek küldése (például csak kosárelhagyóknak), appon belülli üzenetek célzott kezelése, prediktív analitika és még számos más érdekes és értékes funkció.

Firebase mobil applikáció mérések

érthetően

Analitika szolgáltatások

A sikeres cégek egyik legfontosabb felismerése, hogy egy sikeres online stratégia nem csak az akvizíciós tevékenység optimalizálásán múlik. Legalább annyira fontos a weboldalon belüli folyamatok optimalizálása, amelyhez elengedhetetlen a meglévő mérések alapos auditja, további hasznos mérések bevezetése, azokból a napi, heti és havi munkát támogató riportok, dashboardok készítése, az egyes weboldal részek megfelelő és rendszeres A/B tesztelése.

Google Marketing Platform partnerként a JabJab Online Marketing hivatalos minősítéssel rendelkezik arról, hogy a Google analitikai termékeit magas színvonalon, komoly szakértelemmel tudja ügyfelei számára alkalmazni.

Google Analytics 4 bevezetés

A Google Analytics 4 a népszerű analitikai eszköz alapjaiban újra gondolt változata. Bevezetése gondos lépéseket igényel, amiben örömmel segítünk cégének.

Audit

Analytics audit

A rendszeres analytics audit segíthet abban, hogy a riportokban megjelenő adatokban megbízhassunk és azokból helyes következtetéseket vonjunk le

Analytics mérés beállítás

Számos cég gondolja azt, hogy a weboldal elkészültével kapott Analytics mérés beállítás megfelelő és elégséges a felmerülő üzleti kérdések megválaszolásához.

Firebase mobil applikáció mérések

Mobil app mérések

Egyre több cég jelenik meg mobil app változattal weboldalából, viszont csak kevesen foglalkoznak a mobil app mérések kérdéskörével