Ingyenes exit popup, B2B mérések, CPV alapú Facebook videók – ez történt a héten

Tartalomjegyzék

Kipróbálunk valami újat itt a blogon, meglátjuk, mennyire jön be Nektek 🙂 Minden hétvégén készítünk egy rövid áttekintést az általunk szemlézett szaksajtóból és kiemeljük az izgalmas, érdekes, hasznos vagy éppen csak vicces részeket teljesen szubjektív módon.

Találtunk egy ingyenes exit popup eszközt, egy nagyon jó összefoglalót B2B mérésekről, a Facebook agresszívan tör fel videós fronton, mint a talajvíz. Ez és még további hasznos linkek az eheti összefoglalóban.

Exit popup eszköz korlátozott lehetőségekkel (viszont ingyen)

Manapság egyre több oldal él az ún. exit intent popup-ok alkalmazásával. Ezek olyan popup üzenetek, amelyek akkor jelennek meg, ha a felhasználó az egérrel olyan mozdulatot tesz, amely arra utal, hogy épp bezárni (vagy csak elhagyni) készül oldalunkat.

Az ilyen üzenetek kezelésére számos fizetős szolgáltatás jött már létre sok hasznos funkcióval.
Ha viszont megelégszünk szerényebb eszköztárral, esetleg csak szeretnék egy gyors próbát tenni és nem riadunk vissza egy pici HTML kódtól, akkor a Google Tag Manager és az ingyenes Ouibounce program könyvtár lehet segítségünkre.

8 éves az iPhone és a mobil forradalom

Steve Jobs és az első iPhone

8 éve tette elérhetővé az Apple az iPhone első változatát, megváltoztatva ezzel örökre az emberiség viszonyát az internethez, a vásárláshoz, a mindennapokhoz. Az okos eszközök azóta sokat fejlődtek, ma már nem csak okostelefonunk lehet, hanem okosóránk, okosautónk, sőt, okosköcsögünk is (via ern0).

Szerva itt, csere ott

Bing, Google, Yahoo

Az AOL saját kereső szolgáltatásánál a Google-t a Microsot Bingre váltja, amivel nagyjából 1%-nyi piaci részesedést veszít a Google, ám úgy tűnik, nem hullajtottak sok könnyet, mivel a Yahoo épp azt teszteli, milyen az, amikor a saját kereső oldalán a Google találatai (és hirdetései) jelennek meg.

Okos mérések nem csak B2B marketinghez

B2B területen sokszor találkozunk össze azzal a problémával, hogy nem keletkezik annyi konverzió adott idő alatt, hogy ügyesen lehessen optimalizálni. Mérhetünk azonban számos olyan részt egy oldalon, amellyel jól optimalizálható számos folyamat. Szerintünk több tipp nem csak B2B marketinghez lehet hasznos.

Ezerrel tolja a Facebook a videókat (is)

Azzal kezdődött az izgalom, hogy a Facebook bejelentette, lehetőséget biztosít arra, hogy a hirdetők ne a videók megjelenésért fizessenek impression alapon, hanem csak 10 másodpercnyi megtekintés után, CPV (cost-per-view) alapon. Ez mondjuk még mindig messzebb van a YouTube In-Stream hirdetések 30 másodperces szabályától, de egy fokkal jobb lehet, mint amit eddig kínáltak.

Nosza, ki is akartuk próbálni a Power Editorban megjelenő licit lehetőséget, de úgy tűnik, hogy a fejlesztőknek ezt a feladatot sem sikerült hibamentesen megoldani:

Facebook CPV licit - még nem hibamentes

Előre remeg a gyomrunk az ilyen és hasonló bug-ok miatt, mert jön egy teljesen új hirdetéskezelő felület. Vajon lesz benne „Last month” lehetőség végre a dátumválasztókban? 🙂

Hogy mennyire komolyan is gondolja a Facebook a videók terén is a piacszerzést első sorban a YouTube kárára, az mi sem bizonyítja jobban, hogy ősztől hasonló bevételmegosztási modellt kínál tartalom előállítóknak, mint amit a Google is megad a YouTube felhasználóknak.

Vásárlás Pinterest-en

A Google, a Facebook és a Twitter is keresi a lehetőséget, hogyan lehetne e-kereskedelmi funkciókat adni a hirdetőknek annak érdekében, hogy a kecske meg a káposzta is a helyén maradjon: a felhasználók ne hagyják el az adott oldalt, de közben a hirdetők is eladásokat tudjanak generálni.

A Pinterest a héten elérhetővé tette egyelőre az USA felhasználóknak és hirdetőknek, hogy „megvásárolható pin-eken” keresztül rendelhessenek.

Csillagos értékelések AdWords helybővítmények mellett

Azért a Google sem volt tétlen a héten: a Google My Business szolgáltatásban regisztrált üzleteinkhez kapott felhasználói értékelések csillagok formájában ezentúl megjelenhetnek a kapcsolt AdWords hirdetések helybővítményei mellett:

Helybővítmények értékelésekkel

Lead-ek és előfizetők – konverzió optimalizálás okosan

Egy nagyon érdekes videó esettanulmányban ismerhetjük meg, hogyan javítottak jelentősen a konverziós arányon olyan szolgáltatásoknál, ahol a felhasználók előbb regisztrálnak (lead-ként ingyenesen), majd innen léphetnek tovább előfizetőkké.

Nem rövid a videó, de kimondottan tanulságos.

Izgalmas hetünk volt most is és máris nyakunkon a következő hét…

Ha tetszett a cikk, oszd meg kollégáiddal, ismerőseiddel is,  hogy ők is értesüljenek az itt leírtakról:

Tartalomjegyzék

Minősítéseink

Microsoft Advertising Partner 2024

Lehet Téged keresünk?

Data specialista

Oda vagy a számokért, a trendekért? A/B tesztek nélkül nem is tudsz élni? Medior Analytics specialista lehetsz csapatunkban!

Érdekel »

Legfrissebb cikkeink