Hirdetés a Google Display Hálózaton marketingcélok kitűzésével

Tartalomjegyzék

Szemfülesek talán már kiszúrták egy ideje amit most minden fiókban bevezetett a Google: ha a Google Display Hálózatra szeretnénk hirdetéseket létrehozni, akkor a rendszer segítő kezet próbál nyújtani azoknak, akik elsőre elvesznek a sok lehetőségben.

AdWords GDN kampányok marketingcél megadásával

Sokakban tévhit, hogy az AdWords tartalmi hirdetésit nem lehet teljesítmény alapon kezelni. Általában az a vélekedés a Display Hálózatról, hogy főleg márkaépítési céllal, branding kampányokkal lehet használni.

Ez persze nem így van, nálunk is futott, sőt fut nem is egy olyan projekt, ahol a tartalmi hirdetések jobb eredményt hoznak, mint a Kereső kampányok. Persze ezt elérni nem feltétlenül lehet az első perctől fogva, de nem is lehetetlen.

A dolog nyitja a célzási lehetőségek megfelelő alkalmazása, kiaknázása, gondolok itt főleg arra, hogy sokan csak a kulcsszavak megadásáig jutnak el, pedig ennél sokkal-sokkal többet tud a GDN. Itt most erre alapvetően azért nem térek ki részletesen, mert azért ennek taglalása külön (hosszú) bejegyzést igényelne. De már tervezzük az őszi webináriumok programját is, ahol szerintem szentelünk ennek is egy fél órát 🙂

A mostani újdonság szempontjából a fontos, hogy felismerték azt a tényt, hogy akik számára a Display kampányok még új terület, azoknak ijesztő lehet ennyi kapcsoló, ennyi lehetőség, nehéz elsőre átlátni és alkalmazni a megfelelő beállításokat.

Az új felület a létrehozás során először megkérdezi, milyen céllal szeretnék megjelenni a Display hálózaton, majd ehhez kínál fel célzási lehetőségeket. A kiválasztható marketing célokról a súgóban érdemes tovább olvasni.

Persze akinek ez a fajta folyamat nem elég vagy csak megszokásból szeretnének minden beállítási lehetőséget látni, továbbra is használhatják az eddig módszert marketingcélok nélkül.

Aktív Facebook hirdetők viszont lehet, hogy felszisszentek amikor marketingcélokról (marketing objective) olvastak, hisz a Facebook hirdetéseknél ez a fajta hirdetés létrehozás az alap már régóta, azonban itt azt is látni kell, hogy AdWordsben a marketingcél kiválasztása alapján rejt el vagy jelenít meg lehetőségeket a felületen, míg Facebookon ez alapvetően a licit stratégiát határozza „csak” meg, a célzási lehetőségek körét csak bizonyos esetekben változtatja ott meg.

Ha tetszett a cikk, oszd meg kollégáiddal, ismerőseiddel is,  hogy ők is értesüljenek az itt leírtakról:

Tartalomjegyzék

Minősítéseink

Microsoft Advertising Partner 2024

Lehet Téged keresünk?

Data specialista

Oda vagy a számokért, a trendekért? A/B tesztek nélkül nem is tudsz élni? Medior Analytics specialista lehetsz csapatunkban!

Érdekel »

Legfrissebb cikkeink