Attribúció, szigorodó RLSA, 360 fokos YouTube hirdetések, Facebook videók megint – ez történt a héten

Amilyen pörgős volt a múlt hét, ezen a héten úgy kellett vadásznunk a számunkra is hasznos és érdekes híreket. Biztos minden nagyobb cégnél ezen a héten mentek el szabira sokan, így a nagy bejelentéseket eltolták pár nappal 🙂 Szóval eléggé sivár hetünk volt…

Attribúció, attrib… jóvan szal’ érted

Még mindig sulykoljuk, de mások is mondják, hogy rondán állunk ezen a téren, egy 2014 novemberében készült kutatás szerint az amerikai cégek 38%-a továbbra sem alkalmaz semmilyen attribúciós modellt.

Remarketing a keresőben… még szigorúbb feltételekkel

Google AdWords Remarketing Lists for Search Ads (RLSA)

Azt eddig is tudtuk (?), hogy a Keresőben macerásabb remarketing célzást használni AdWordsben, most pedig még tovább csavartak a dolgon, mert már csak olyan listákkal célozhatunk, amiket saját weboldalunk adataiból építettünk.

AdWords audiences beats programmatic (?)

Persze, hogy lobogtatjuk, mint a győzelmi zászlót, hogy van olyan tanulmány, amely szerint a programmatic-al vásárolt forgalom rosszabbul konvertál, mint amit AdWords eszközökkel el lehet érni. Azért ez persze csak egy fecske és nyár is van már, szóval az „ellenérdekelt fél” is tud vélhetően gyorsan elővarázsolni olyan számokat, amik erre rácáfolnak, addig is vigyorgunk, mint a tejbetök (ha kreatív grafikus olvassa a blogot, ezt a vigyorgó tejbetököt megrajzolhatná nekünk, eskü kitesszük!)

Felhasználó célzása érdeklődési kategóriákkal

A lényeg, hogy ennek örömére gyorsan összefoglaltuk, mit is jelent az érdeklődési kategória célzás AdWords-ben, reméljük, sokatoknak hasznos volt.

Már megint a videók

Szinte minden héten jön valami okosság online videós fronton, most is két hírünk van: egyrészt a YouTube most már engedi, hogy 360 fokban forgatható videókat használjunk hirdetésekhez, izgatottan várjuk az első hazai esettanulmányt. Kiváló lehetőség, hogy kreatívok legyünk, biztos jó dolgot hozhatna ki belőle valamelyik nagyobb hazai brand.

YouTube videó hirdetések

 

(széljegyzet: párszor át kellett írnom az eredeti bejegyzésben és itt is, hogy nem „360 fokos”, mert szinte éreztem, hogy lesz, aki megjegyzi, hogy az elég forró, de azért ennek a post-nak a címében meghagytam, hátha mégis lecsapja valamelyik troll a labdát :-D)

Itt a blogon külön nem emlékeztünk meg róla, mert nagyon közvetlen köze nincs a hirdetésekhez, de ha már lúd… szóval mindenki örülhet, a Facebook videó kezelő felülete talán már csak a YouTube CSS-ét kell, hogy letöltse, egy logó csere és kész a YouTube 2.0

Tanulni, tanulni, tanulni

Eheti okkulásnak egy ingyenes eszközről mutattunk egy demo videót, amit a Google készített és ami a Google Analyticsből tud adatokat letölteni egy Google táblázatba, hogy csili-vili dashboard-ot készítsünk. Ha valaki esetleg nem akarna a blog bejegyzésünk linkjére kattintani, ide is betesszük a videót, ilyen melegben teljesen érhető, hogy ez a kattintás is fájdalmas 🙂

 

Egy szó, min száz, sivár hetünk volt, de azért volt mit tanulni most is és máris nyakunkon a következő hét…

Ha tetszett a cikk, oszd meg kollégáiddal, ismerőseiddel is,  hogy ők is értesüljenek az itt leírtakról:

Microsoft Advertising Partner 2024

Lehet Téged keresünk?

Legfrissebb cikkeink