Facebook: hamarosan a weboldalak like és share gombjait is figyelembe vesszük

Facebook hirdetések kezelése során talán a leggyakrabban használt célzási mód a rendszer által kínált érdeklődési kategóriák használata. A célzás hamarosan további adatforrással bővül.

Facebook Ads

Ezek az érdeklődési kategória célzások eddig csak a Facebook oldalán belül történt interakciók alapján sorolták profilokba a felhasználókat, teljesen meglepő módon a külső weboldalakra helyezett like és share gombok használata nem számított bele a képletbe.

Nos, úgy tűnik, ez hamarosan meg fog változni és ezek a gombok is az érdeklődésünk felépítéséhez használt adatforrássá válnak. Hirdetői szempontból ez érdekes fejlemény, felhasználói oldalról akár ijesztő is lehet, bár ha figyelembe vesszük, hogy a Google is összegombol amit csak tud, hogy jól célozhatóak legyünk online tevékenységeink alapján, annyira talán nem is újdonság, hogy mennyibe is kerül az ingyen kenyér.

Felmerülhet kérdésként, hogy ezzel vajon képesek leszünk-e kvázi remarketing jelleggel bizonyos oldalak látogatóit célozni: nincs még egyértelmű válasz erre, de én azt gondolom, hogy nem. Ha így lenne, vélhetően sok olyan oldal venné ki egyszerűen ezeket a közösségi gombokat, ahol az oldal alapvetően értékesítési céllal jött létre, de a nagyobb kiadók se néznék valószínűleg jó szemmel, hogy látogatóikat ilyen egyszerűen meg lehet célozni Facebook hirdetésekkel.

Ha tetszett a cikk, oszd meg kollégáiddal, ismerőseiddel is,  hogy ők is értesüljenek az itt leírtakról:

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: reddit
Megosztás itt: email
Megosztás itt: print

Lehet Téged keresünk?

Legfrissebb cikkeink