A Goldenblogról

Tartalomjegyzék

Elsőként szeretnék gratulálni a Szakmai Blogok kategória nyertesének, megérdemelten lett első. A többi helyezettnek is, nagyszerűt alkottak, gratula!

Amit most leírok, talán fanyalgásnak tűnhet, NEM annak szánom. Konstruktív kritikának íródik, hajnali fejfájásom és tegnapi csalódottságom ellenére is. Ha mégis kritika ér majd érte, nem baj, vállalom. Ez az én véleményem, és olyan, amit már nem tudtam magamban tartani.

A Goldenblog zsürizéséről van szó.

pollner – a blogjában ezt írta:

„Lehet, hogy igazságtalan voltam, de nem soroltam a befutók közé egyik SEO, AdWord és hasonló témával foglalkozó szakblogot sem. Véleményem szerint nekik külön kategóriában kellett volna versenyezniük.”

Nos igen, ez igazságtalan volt. Lehet hogy külön kategóriában kéne versenyeznünk, de NEM VOLT ilyen kategória. Lehet hogy lesz majd, de most nem volt. És – szerintem – a zsürizésre felkértek feladat NEM a verseny szabályainak módosítása, hanem a zsürizés lett volna. És ebbe a funkcióba – ismét csak szerintem – nem fért bele a szabályok újraértelmezése. (egyébként AdWords). 

Különösen nem egy olyan kategóriában, amelynek elődjét (2009-ben Tanácsadói Blogok) egy online marketing blog nyert. És az azt megelőző évben is.

Egy focimeccs közepén vagyunk, az egyik csapat csatára nagyszerű labdát kap, cselez, közelít a kapuhoz, lövéshez készül, …… majd észreveszi, hogy a kapu a szögletzászlónál van, nem az alapvonal közepén. Menet közben áthelyezték. 

Ismét idézet pollner blogjáról:

„Az 50-es lista néhány tagját eleve „kizártam” a versenyből. A Doransky, az Addict, az ADrenalin, a Karma ismert, profi blogok, (szerintem) helyezés nélkül is jól megvannak. (Nálam már megkapták a legjobb helyezést: Régóta ott vannak a Google Readeremben.)”

Ismét fura logika. Szerintem a verseny NEM arról szólt, hogy kik az ismertek és kik nem, hanem hogy ki ír jó blogot és ki nem.

Schumacher nagyon jó F1 pilóta. Amikor hatszoros világbajnokként a pályára lépett, nem mondták neki azt hogy ő túl jó, és ezért indulhatna a paddock-ból egy kockaladával, hanem szépen ugyanazon szabályok szerint mint mások, ő is felállt a rajtrácsra.

Sok sok évvel ezelőtt az Élelmiszeripari Főiskolán dolgoztam szakoktatóként. Amikor év végi jutalomról volt szó, a tanszék titkárnője Piroska nem kapott. Az indok: Másodállásban egyébként is van plusz keresete. Vagyis büntették, de azon logika mentén, amely szerint inkább jutalmazni kellett volna…

Itt is pont ugyanezt érzem. Miért ne nyerhetné meg a Dobó Matyi a versenyt? Zárjuk ki, mert ő túl jó?

Remélem jövőre már lesz egy saját kategóriája az online témában írott blogoknak, és nem leszünk kizárva a versenyzésből – pusztán szakmai rasszizmusból. Én akkor majd eldöntöm hogy újra indulok-e, és elfelejtettem-e akkorra a mostani mély csalódottságomat.

Ha tetszett a cikk, oszd meg kollégáiddal, ismerőseiddel is,  hogy ők is értesüljenek az itt leírtakról:

Tartalomjegyzék

Minősítéseink

Microsoft Advertising Partner 2024

Lehet Téged keresünk?

Data specialista

Oda vagy a számokért, a trendekért? A/B tesztek nélkül nem is tudsz élni? Medior Analytics specialista lehetsz csapatunkban!

Érdekel »

Legfrissebb cikkeink