Analyze competition

Egy kis belsős infó a versenytársakról – mindez a Google AdWords-ben.

Analyzecompetition

Az Opportunities fülön lesz (nekem még nem műkszik sehol) egy Analyze Competition menüpont. A rendszer elemzi az elmúlt két hét hirdetési adatait, és listáz olyan kategóriákat, amelykbe illőnek érzi a hirdetéseidet. ( az elemzés alapja a keresési kifejezések, a te megadott kulcsszavaid, hirdetési szövegek, valamint a céloldal szövege). Minden kategóriára megmutat egy fektetett oszlopdiagramot, amelyben a te teljesítményedet mutatja a kategórián belüli más hirdetőkhöz képest.

A téma felé húzva az egeret, megmutatja az adott téma szélsőértékeit, valamint  átlagait (mean and median – vagyis átlagot, valamint középértéket). A megtekinhető értékek: CTR, Impressions, Clicks, AVG position, és szegmentálhatóak az adatok a hirdető geolokációja alapján (miért nem az alapján hogy hová hirdet?)

És akkor a kritika (de kizárólagosan építő jellegű):

– Miért nem a reportok alá került? Logikusan ott a helye. Ez az Opportunities fül egyébként is egy temető, ahová a nem besorolható, vagy jól eldugandó szolgáltatásokat teszitek, kéne neki valami rendes logika és név. (ide van jól eldugva például a Site and Category Exclusion, ami igencsak hasznos dolog.

– Egyértelmű, akkor van csak összehasonlítható adat ha az én adataim is benne vannak a számolásban. Vajon a számokból kiveszi az algoritmus az én adataimat, és azokkal hasonlít, vagy benne van az enyém is, és azzal hasonlít mint egésszel? Ha ez utóbbi, akkor egy komolyabb hirdető esetében erősen torz számok is kijöhetnek…

Mindenestre ismét valami amit NAGYON várok hogy elérhető legyen itthon is.

Ha tetszett a cikk, oszd meg kollégáiddal, ismerőseiddel is,  hogy ők is értesüljenek az itt leírtakról:

Microsoft Advertising Partner 2024

Lehet Téged keresünk?

Legfrissebb cikkeink