Copyright és Search

A tartalom előtt egy fontos üzenet:

Már csak

Nap
Óra
Perc
Másodperc

… és leáll az adatgyűjtés a Universal Analytics / Google Analytics 3 tulajdonokban!

A két kedvenc témám.

Soha nem hittem hogy egyszerre egy hírben benne lesz mindkettő, de mégis.

Microsoft nekiugrott a Google-nek, miszerint szerintük jogsértő az a mód ahogyan a Google kereshetővé teszi az alkotásokat.

A Google válasza ezúttal nem tőlük, hanem a CCIA elnökétől (Ed Black) jött, szerinte:

„While I normally avoid commenting o­n disputes between members, I cannot overlook Microsoft’s unfortunate mischaracterization of copyright law. Contrary to Microsoft’s suggestion, every unauthorized use of a copyrighted work is not infringement. Highly transformative copies, such as those made by search engines like Google and Microsoft’s own MSN, or those made by Microsoft’s software programmers when reverse-engineering competitors’ products, are fair use under copyright law. Microsoft would do well to consider that its own business depends o­n fair use before brushing aside that important doctrine,” Black said.

Aki jó beszél angolul, annak egyértelműen lejön az, hogy az elnök keményen beszólt a picipuha-nak, és egyértelművé tette hogy hülyeségnek tartja a MS kirohanását.

Kíváncsi vagyok a fejleményekre! Ugyanis ha itt is bekavar a copyright lobby, akkor tehetjük ki az ablakba az összes kereséssel kapcsolatos dolgunkat…

Ha tetszett a cikk, oszd meg kollégáiddal, ismerőseiddel is,  hogy ők is értesüljenek az itt leírtakról:

Microsoft Advertising Partner 2023 (Bing Ads)

Lehet Téged keresünk?

Legfrissebb cikkeink