Google Analytics frissülés

Igazából csak érinti a keresőmarketing tárgykörét, de mégis fontos fejlesztésen van túl a Google Analytics.
Elsőként bevezették a ga.js kódot a régi urchin.js helyett. Ez tudom hogy így magában keveset mond, a lényeg hogy az új tracking code sokkal jobban paraméterezhető. Íme egy összefoglaló hogy hogyan lehet átvinni az egyiket a másikba (akinek ezernyi plusz beállítása volt eddig is a kódban – aki csak bemásolta, annak nem kell ezzel foglalkozni).

A másik lényeges változás a grafikonokban van. Mostantól sokféle jellemzőt is fel lehet tolni egy grafikonra (eddig csak két dátumot lehetett hasonlítgatni). Valahogy így fog kinézni a választás:

Media_httpamadeoblogc_ibqhy

Majd a grafikon:

Media_httpamadeoblogc_yecpy

Itt a példa azt mutatja, hogy a látogatások ás a beállított Goal konverziók hogyan viszonyulnak egymáshoz.
Itt December 6 környékén visszaesett az oldal forgalma, de a megmaradt látogatások sokkal jobban konvertáltak. Vagyis az addigi forgalom meddő volt, lehet például hogy egy sajtókampány tolta fel a látogatások számát, de igazából arányaiban nem hozott sokat (persze jó lenne egy ROI elemzés is hogy tényeket állítsak, ez inkább egy példa arra hogy hogyan fogom majd olvasni az adatokat)

Egy másik példa:

Media_httpamadeoblogc_jhace

Itt az AdWords látogatások (kék) lettek hasonlítva az oldal összforgalmával. Látszik hogy volt egy megugrás, de azt nem a keresőmarketing kampányok hozták.

Így lehet majd kiválasztani:

Media_httpamadeoblogc_qzrkn

Sajnos nálam még nem műkszik…

Ha tetszett a cikk, oszd meg kollégáiddal, ismerőseiddel is,  hogy ők is értesüljenek az itt leírtakról:

Microsoft Advertising Partner 2023 (Bing Ads)

Lehet Téged keresünk?

Legfrissebb cikkeink