Google Chrome figyelmeztetés

Tartalomjegyzék

Na, ilyet sem láttam még.

Media_httpamadeoblogc_hffgx

Németországban egy hírműsor (ráadásul egészen elismert, régi, jónevű műsor) a szombat esti hírekben figyelmezetett hogy a Google Chrome használata ELLEN.
Az Információbiztonságért Felelős Szövetségi Iroda (Federal Office for Information Security) jelezte, hogy aggályos ha a Google az internet minden területén domináns szerepet tölt be, és a felhasználókról információt gyűjt. (Bővebben a Berliner Zeitung-ban – angol, Google Translate fordítás 🙂

Ezt megelőzően az EFF kritizálta a Chrome böngésző Omnibox megoldását (hasonlóan a már szintén kritizált Google Suggest-hez, a böngésző címsorában gépelve a böngésző lehetőségeeket ajánla fel – de ehhez a böngésző elküld információt a Google szerveréhez, vagyis a böngésző címsorába gépelve már tudják mit szeretnél)

Személyes véleményem szerint az idő majd eldönti hogy kell-e félni a Google-től vagy sem. Jelen pillanatban bennük jobban bízom mint a Picipuha óriáscégben. De ez bármikor fordulhat, hiszen a corporate motto (Don’t be evil) már régen nem olyan fényes mint volt…

Ha tetszett a cikk, oszd meg kollégáiddal, ismerőseiddel is,  hogy ők is értesüljenek az itt leírtakról:

Tartalomjegyzék

Minősítéseink

Microsoft Advertising Partner 2024

Lehet Téged keresünk?

Data specialista

Oda vagy a számokért, a trendekért? A/B tesztek nélkül nem is tudsz élni? Medior Analytics specialista lehetsz csapatunkban!

Érdekel »

Legfrissebb cikkeink