Google Content Network

A tartalom előtt egy fontos üzenet:

Már csak

Nap
Óra
Perc
Másodperc

… és leáll az adatgyűjtés a Universal Analytics / Google Analytics 3 tulajdonokban!

Folyamatos a köd amikor erről van szó. Mi az a Google Tartalmi Hálózat?

Amikor az AdWords hirdetéseket itt is elhelyezem, csak annyit tudokamennyit elárultak. Hogy azon belül pédául kulcsszavakra bontva mi történik, egyenként milyen pozícióba kerül a hirdetésem, vagy hogy hányadiknak szavanként, arról fogalmam sincs.

Egyáltalán arról sem, hogy mely site-okon kerül ki a hirdetés. Van ugyan egy lista, de nem szerepel itt sem az a hely ahol ráleltem egy pár AdWords hirdetésre:

 

Media_httpamadeoblogc_ksztw

 

Hogy miért gondolom hogy ezek azok az AdWords hirdetések? Ezért:

Media_httpamadeoblogc_agile

 

Nos akkor összegzés. Vicces, de teljesen érthető, az Isohunt  keresője nem ismeri a “hitel szót, ezért rákérdezett, nem véletlenül a diktátorra keresgélek. Ez rendben is van, de mégsem az az előkelő hely ahová ezek a hirdetések szerettek volna felkerülni. De maga a site sem arról híres, hogy a jogvédelem bajnoka lenne, ugyanis bittorrent letöltések találhatók meg itt.

Innentől kezdve az  alábbiakat tudom elképzelni:

– A Google azért titkolódzik annyira, mert az ilyen site-okat nem mondhatja előre, de mégis, érkezik innen is forgalom. Ezt az eshetőséget értékelem mondjuk 10%-ra

– Lehet hogy a Google eladja az AdWords hirdetések egy részét bulk-ban, és nem törődik vele hogy hol fog megjelenni. A rendszer érzékeli a kattintást, de a hivatkozó oldalt maszkolják (vagy hamisítják) a vásárlók.

– Az IsoHunt egyszerűen feltette az AdSense kódot az oldalra, és bevételt generál a forgalomból. Ez esetben fenn lenne az AdSense kód, de annál sokkal furcsább kódot találtam: az ask.com-ról hívja meg a találatokat (http://tmsyn.wc.ask.com……). Az pedig már  Google tulajdonú oldal. Vagyis a dolog körbeért, nem tudom melyik az igaz.

Bizonyosan van egy teljesen jó magyarázat, várom az ötleteket.

Ui: Igen, tudom hogy le lehet venni a nem kívánatos site-okat a megjelenési listáról. A probléma, hogy mivel nem tudom az összes lehetséges verziót és site-ot, ezért csak akkor veszem le, ha rájöttem hogy ott is megjelenik. Ez így viszont eléggé sovány lehetőség. A franc ismeri a net minden szegletét és bugyrát. 

Ha tetszett a cikk, oszd meg kollégáiddal, ismerőseiddel is,  hogy ők is értesüljenek az itt leírtakról:

Microsoft Advertising Partner

Lehet Téged keresünk?

Legfrissebb cikkeink