Google műszerfal

Tudom mit kerestél tavaly nyáron – akár ez is lehetne a jelszava a friss szolgáltatásnak, amelyben Google próbálja egy helyen megmutatni a felhasználóknak hogy mit is tud (és tart nyilván) róluk.

Ez a Google Dashboard.

Momentán én mintha arra emlékeztem volna hogy pár hónap és letörlik a keresési múltamat, erre tessék, megtaláltam hogy 2008 November 2-án mire kerestem. Vagyis egy év meg egy kicsi amit tároltak…
De a legérdekesebb ez:

Google műszerfal - Kép

Ez az All History, Sponsored links menüpont alatt volt. Itt van kérem, látszik (és legközelebb ez a tudás beleépül abba hogy mit mutat meg neked a rendszer és mit nem), hogy mire kerestem, és milyen hirdetésre kattintottam.

Persze itt a lehetőség hogy valaki (aki nem akarja hogy róla ennyit tudjon a Google) törölhesse a róla tárolt adatokat, kereséseket:

Google műszerfal - Kép 2

Persze van itt egy kis hátralék is, ezek a termékek még nincsenek fenn a listán:

Google műszerfal - Kép 4

Ebben viszont az a korrekt hozzáállás, hogy megmutatják, hogy mit nem mutatnak meg 🙂

Összefoglalva, lehet szapulni a Google-t, hogy mennyi meg minden dolgot tart nyilván, húha és egyébként is, de itt a lehetőség, lehet törölni akit zavar. egy erről szóló cikkben akadtam az eddigi legmulatságosabb kijelentésre, miszerint Google account kell ahhoz is hogy valaki ezt lássa… Az biztosan nem jutott eszébe az észkombájnak, hogy ha nincs accountja, akkor csak addig tudja nyilván tartani a cég a róla szóló adatokat, amíg a gépén nem törli a sütiket (és addig is anonim az adat)

Ha tetszett a cikk, oszd meg kollégáiddal, ismerőseiddel is,  hogy ők is értesüljenek az itt leírtakról:

Microsoft Advertising Partner 2024

Lehet Téged keresünk?

Legfrissebb cikkeink