Hogyan teremts állásokat? (tanácsok politikusoknak)

Ma fél napot adminisztráltam. Számlákat és hozzájuk tartozó teljesítésigazolásokat készítettem, január hónap km elszámolást, jelenléti ívet (azt csak scannelni kellett), plusz egy csomó olyat aminek tényleg van értelme (munkaórákat összevezetem az ügyfelekkel, és a nekik kiszámlázott összegekkel, és folyamatosan elemzem, stb.

És amikor pihenésképpen kicsit olvasgattam, ez a cikk tökéletesen összefoglalta azt amit gondolok.

A lényege, hogy munkahelyek teremtésének elegyszerűbb módszere, ha a kormányzat csökkenti a kisvállalkozásokra nehezedő adminisztrációs (olvasd: oktalan) terheket. Kevesebb fölöslegesen eltöltött idő, több munkahely.

Minden olyan törvény amely még több ügyvédet és könyvelőt igényel, csak csökkenti a lehetséges munkahelyek számát.

Vagyis ha a kormányok (pont jókor agyunk, választások jönnek) szeretnének munkahelyeket teremteni, a legegyszerűbb módzser, hogy csökkentik a kisvállalkozások adminisztrációs terheit.

Sorolom:

– jelenléti ív (úgyis mindenki hamisítja, mire van egyáltalán????)

– teljesítésigazolás – de most komolyan, papírhalom, de minek?

– csak ügyvéd által beadható papírok a cégbírósághoz (köszönjük, akinek nincs ügyvédje az ne is reménykedjen ügyintézésben ugye?

– olyan beadandók, amelyeket CSAK a vállalkozó adhat be (és letöltheti az ABEV szörnyszülöttet, anyázhat, és köteles ugye pdf készítésére alkalmas eszközzel rendelkezni – ebben elég sok olyan agyrém van amit egyszerűen elképesztő, mondd el egyszer ezt egy amerikai-nak)

– EVA, ÁFA fizetés olyan számlák után amelyek ellenértéke soha nem folyt be – amikor ezt megemlítettem egy amerikai állapolgárnak (hazatért magyarnak), akkor ezt mondta (idézet):

As stupid as I thought the system is, it sinks to lower more stupid moronic levels the more I learn about it!  It is a miracle this country can compete at all ! !”Free market” enterprises usually succeed despite, not because of government.

Sorolhatnám napestig az ökör szabályokat, amelyekkel foglalkozni kell, és addig sem a munkámat csinálom. Most a legújabb, a munkaegészségügyi szolgáltató bejelentése.

Kis ésszel, és egy kis akarással csodsákat lehetne művelni ebben az országban. Azok a vállalkozások amelyek most ennyi teher (anyagi és adminisztrációs) mellett működnek, azok egyszerűen szárnyra kapnának ha hirtelen egyszerűbb lenne az életük. És ez jelentene több munkahelyet, pezsgőbb gazdaságot. Tudom, egy ponton hibádzik a elmélet. Mindezt itthon: mission impossible…

Ha tetszett a cikk, oszd meg kollégáiddal, ismerőseiddel is,  hogy ők is értesüljenek az itt leírtakról:

Microsoft Advertising Partner 2024

Lehet Téged keresünk?

Legfrissebb cikkeink