iPhone

A tartalom előtt egy fontos üzenet:

Már csak

Nap
Óra
Perc
Másodperc

… és leáll az adatgyűjtés a Universal Analytics / Google Analytics 3 tulajdonokban!

Először is, szép ketyere.

Media_httpamadeoblogc_weyja

Másodsorban nemsokára itt van nálunk is (mármint legálisan).
És ami a legfontosabb, a mobil hirdetési piacnak egy komoly lökést adhat a jelenléte.

Mert nagy vonalakban mit is tett ez az apró kütyü?
– Bebizonyította hogy lehet olyan eszközt (és oprendszert) gyártani amely egyszerre telefon és számítógép, és mégis működik (nem fagy le, nem indul újra, nem ez nem az)
– Bebizonyította hogy a vásárlók nem azért nem fizetnek sokat egy készülékért mert nem akarnak, hanem mert amiket ajánlottak azok nem érik meg. (és bebizonyította hogy a szolgáltatók magukat és a gyártókat szivatják lassan egy évtizede az olcsóbb és olcsóbb eszközökkel)
– Bebizonyította hogy életképes egy szolgáltatásokkal teli mobil eszköz
– Bebizonyította hogy a gyártók nincsenek annyira kitéve a mobilszolgáltatók kénye-kedvére, itt ők diktálnak

Ha elterjed itthon is, akkor gyorsan, ha nem annyira, akor lassabban, de folyamatosan jönnek majd az alkalmazások. Fizetősek és ingyenesek (ez utóbbiak reklámokkal tele).

És akkor ott lesz egy jól megfogható célcsoport (értékeli a szépet, hajlandó megfizetni a jót, van annyi pénze hogy ki is fizesse, ez már maga egy durva erős célcsoport), szóval lesz akik felé érdemes lesz ügyes technikákkal hirdetni.
(olcsó és buta reklámokkal felejtős, ők a zsebben is számítógépet hordoznak, nem átlagos “lebutított” megszólítást kíván majd. Vagy ha igen, az biztos bukó. Marketingesek gatyát felkötni, mert az iMatrix* nem az egyetlen nagyon ütős eszköz amit iPhone-ra fejlesztenek a közeljövőben.
(* a másik post-ban nem fejtettem ki pontosan mi is az a kód. Szóval iPhone-on az adott progi elindít, lefotózod a kódot, és automatikusan beírta a gép hogy az adott koncert mikor és hol lesz, vagy mondjuk egy elektronikus névjegyet szépen elraktároz a kontaktok között. De lehet promóciós kód vagy éppen koncertbelépő is belőle.
Sokféle felhasználása lehetséges, és még csak az elején vagyunk ennek is!)

Szóval eltelik egy kis idő, és nem csak nálam lehet majd ilyet látni 🙂

Media_httpamadeoblogc_brcut

Ja, és ne feledjem! Egy (PR) WIRED Magazin cikk arról hogy hogy lett az ötletből telefon.
A legnagyobb tanulság számomra az, hogy attól jó a ketyere, hogy nem engedtek másokat beleszólni. Saját oprendszer, saját design, saját minden. Amint azok is beleszólnak akiknek sok pénze van (hardver gyártó, GSM szolgáltató, stb), onnantól biztos a mélyrepülés.

Ha tetszett a cikk, oszd meg kollégáiddal, ismerőseiddel is,  hogy ők is értesüljenek az itt leírtakról:

Microsoft Advertising Partner

Lehet Téged keresünk?

Legfrissebb cikkeink