Jajj Microsoft

Kezdek unalmas lenni ezzel a „szidom a MS-ot” dologgal, de folyamatosan adnak rá okot.

Most éppen letöltöttem egy videóvágó progit (akadozva gurul a W7 alatt, de nem ez a lényeg). A letöltéshez (természetesen 🙁 ) regisztrálnom kellett egy Windows Live accountot. Megadtam az emilcímemet, és ehhez kötöttem a Live accountot.

Amikor legközelebb beléptem, gondoltam hogy kihasználom a lehetőséget, és regisztrálok egy emilcímet is.
Amikor olyan felhasználónevet választottam ami már megfelelő volt (nem volt már foglalt), a rendszer ezt az üzenetet adta:

Media_httpjabjabblogc_hoada

Vagyis valójában NEM foglalt (hiszen sikerült a reg, zölddel jelzi, a foglalt neveket viszont pirossal, íme):

Media_httpjabjabblogc_aifeb

Mindegy, megfejtettem a hibás üzenetet, szépen megszereztem az emilcímet. Erre legközelebb visszatérve megint nem látom az emilcímet. De miért nem?

A rendszer onnantól hogy beléptem a saját emilcímemmel, majd ezen belül regeltem egy hotmail-es címet, nem köti össze a kettőt. Mindkettővel be tudok lépni, de csak ez utóbbinál látom a leveleket. Ááááá, ennél kuszábban ha akarták volna sem lehetett volna megoldani.

Akkor egy jótanács. Az átlag felhasználó a nethozzáférését, és az emilcímét sem tudja megkülönböztetni. Még a böngészőt is keveri az Outlook-kal. Nem kéne öszezavarni. Egy kis usability tanácsadás, és megoldják, lehet ezt egyszerűbben is!

Ha tetszett a cikk, oszd meg kollégáiddal, ismerőseiddel is,  hogy ők is értesüljenek az itt leírtakról:

Microsoft Advertising Partner 2024

Lehet Téged keresünk?

Legfrissebb cikkeink