Keresek egy keresőt

Tartalomjegyzék

… és reménykedem hogy létezik.

Keresek egy bögrét. Barcelonában vettem, és pillanatok alatt a kedvencem lett. Hullámos kívül, belül, és szép. Ráadásul kellemes fogása is van. De hazafelé eltört a füle, ugyan megragasztottam, de nem fog sokáig tartani…

És nekiálltam keresni pótot. De nem találom. Mert a „gaudi coffee mug” és hasonló keresésekre egyszerűen nincs olyan amilyet én szeretnék. A Park Güell bejáratánál levő túristaboltban vettem, és ha hiszitek ha nem, de egyszerűen megtalálhatatlan a neten.

Ezért gondoltam arra, hogy amikor képeket keres az ember, akkor kér eset lehetséges. Vagy nem ismeri miről van szó (és beír egy kifejezést), vagy pontosan tudja (és ilyenkor is beír egy kifejezést). De ez utóbbi esetben – akár – fel is tölthetne egy képet, hopgy keressen annak megfelelőt a rendszer. A flickr-re volt régen (vagy van még) egy hasonló kereső, de ott rajzolni kellett.

Szóval létezik olyan keresés, ahol feltolok egy képet, és megpróbálja a minták/kép/forma alapján megkeresni azt ami nekem kell?

Ha belegondolok, akkor ezernyi fejlesztést ismerek a keresőkben, már ami atz eredményt illeti. De a bevitelnél (a keresés oldal, mert a másik a találati oldal), ott viszont maradt a  szöveges bevitel. Üdítő kivétel az iPhone-on a hanggal indított keresés (de a bevitel még mindig karakteres!), valamint formabontó a Shazam, ami audió beviteli oldallal rendelkezik, és zeneszámokat keres audio „ujjlenyomat” alapján.

Egyébként ilyen a bögre (ha valaki járna Barcelona-ban):

Keresek egy keresőt - Kép

Ha tetszett a cikk, oszd meg kollégáiddal, ismerőseiddel is,  hogy ők is értesüljenek az itt leírtakról:

Tartalomjegyzék

Minősítéseink

Microsoft Advertising Partner 2024

Lehet Téged keresünk?

Data specialista

Oda vagy a számokért, a trendekért? A/B tesztek nélkül nem is tudsz élni? Medior Analytics specialista lehetsz csapatunkban!

Érdekel »

Legfrissebb cikkeink