Megbízhatóság

Tartalomjegyzék

A napokban olvastam egy cikket amelyben a cikk írója nosztalgiázott. Elővette a régi jó kis Macintosh gépét, bekapcsolta, és voilá, pár másodperc alatt elindult a gép. Emlékszem, a PC-k sem voltak ebben rosszabbak, bekapcsoltam és már meg is jelent az ismert c:

Sokat fejlődött a számítástechnika, ma memóriában van egy gépben annyi amennyi akkor merevlemezen volt.

És éppen most veszek egy 1 terrabájtos háttértárolót (nem férek el a 2x160G területen).
Szóval sokat fejlődött a technológia, mégis, egyre lassabbak a gépek. A Vistára perceket kell várni amíg feláll. Ez egy bonyolultabb uninstall/install problémamegoldásnál akár órákat is jelenthet kiesett időben.
Ez történt velem tegnap. A szeretett picipuha megajándékozott egy felejthetetlen nappal, amikor reggel a gépemen nem akart elindulni a levelezőprogi. Tudom, minek használok olyan programot, de én konzervatív vagyok, ezt könnyen tudom arciválni és kezelni, sok okosság van benne, és mindenek felett nem MS termék. Az Outlook-ot csak akkor használom ha ütnek.

Szóval ledőlt a levelezőm. Sok keresgélés után (thnx Google) megtaláltam a megoldás, erre ledőlt a víruskeresőm. Na, akkor levettem, felraktam. Nem megy. Levettem, feltettem egy régebbi verziót. Nem megy. Levettem, feltettem újra az újat. És így tovább. Letöltöttem a MS egyik kis programját, a MS Installer Cleaner-t (ez arra való, hogy ha a MS nem szedi le rendesen a progit, és marad ott szemét, akor azt a szemetet eltakarítja – és néha ez a szemét okozza hogy nem megy fel ismét a program). Szóval letöltöttem, futtattam, de az is összeomlott. Na ez szép, amikor a MS termék önmagával inkompatibilis. De kiderült hogy nem ott a baj, hanem annak ellenére hogy admin jogokkal rendelkezem a saját gépemen, a Vistában van egy olyan védelem amely az adminnak sem ad teljes admin jogot (@#[ck[%+!!!!grrr). Megoldottam, sikerült a Windows arra létrehozott programját futtatnom amely megjavította a Windows maga által teremtett problémáját. Gyönyörű nem?
Sok sok feleslegesen kidobott óra után végre működik a gépem, úgy ahogyan azelőtt.

Na ilyenkor jönnek az eretnek gondolatok, miszerint kéne már végre beszerezni egy Macintosh-t, és elfelejteni a Picipuha szoftvereket egy életre. Vajon mi a jobb a munkához, PC vagy MAC?

alt : És egy humoros ráadásunak:

alt :

Ha tetszett a cikk, oszd meg kollégáiddal, ismerőseiddel is,  hogy ők is értesüljenek az itt leírtakról:

Tartalomjegyzék

Minősítéseink

Microsoft Advertising Partner 2024

Lehet Téged keresünk?

Data specialista

Oda vagy a számokért, a trendekért? A/B tesztek nélkül nem is tudsz élni? Medior Analytics specialista lehetsz csapatunkban!

Érdekel »

Legfrissebb cikkeink