Megújult az Etarget

Remélem nem csak kinézetben, hanem funkciókban is. Ráfért már, ugyanis ahogyan fejlesztgették (az egyébként egyre jobb rendszert), pár menüpont összeakadt, logikátlanul rossz helyre került, stb. De nézzük.

Az első, a navigáció. Na igen, ez a fenti menürendszer erősen idejétmúlt volt már. Egy pár dolog azonban az is maradt.

Első lépés, kialakítottak egy dashboard-ot, egy olyan egyből átlátható kis mindenest, ennek itt volt az ideje. De akkor miért nem ez a kezdőlap belépéskor? Vagy esetleg beállíthatom? Sajnos nem. Ettől függetlenül a dashboard jó dolog, örülök neki. Ilyen az Áttekintés (nekem dashboard marad) az ő blogjukból ollózva a képet:

Megújult az Etarget - Kép

A Linkek maradtak linkek, pedig nem ártana már átvenni a máshol is megszokott kampány/reklámcsoport szisztémát (yahoo, ask.com, adwords, adcenter, stb). A Linkek menüpontnál nekem nem jelenik meg a bal oldali menü, csak a mikor a részletes megjelenítésre kattintok.

Logikában nekem ide illene egy további menüpontként az, amit a Profil menü alatt, a Néhány táblázat és oldal megjelenítésének beállításai. Mert egyik pillanatban így, a másikban úgy szeretném látni csoportosítva a számokat, most akkor miért kell a profil beállítások közé betuszkolni ezt?

A honlapszűrő megújult kinézete a kategóriákba csoportosítás nem friss lépés, de akkor is jó dolog:

Megújult az Etarget - Kép 2

Az mindenképpen dícséretre méltó, hogy már egy ideje műkszik, és rendesen beveszi a rendszer az AdWords exportált kampányokat, használom is gondosan, hiszen az alapok ugyanazok 🙂

A blogjukon ezt írják:

Az elkövetkező időszakban az Etarget még néhány további változtatást készít:

– bevezeti a földrajzi célzást (megyék alapján)

– bővített statisztikákat tesz elérhetővé

– megkönnyíti a költségvetés beállítását

Várom, nagyon várom, főleg a középsőt. Jó lenne tudni, hogy mely weboldalon mennyi volt az annyi, látni hogy honnan érkezett a forgalom.

Összefoglalva, szeretem, ez egy nagy lépés volt, és kedvemre való, szép munka 🙂

(csak csendben mondom hogy el ne bízzák magukat a srácok/lányok, de kezelhetőségben most sikerült felnőniük valahová a nagyok közé. A rendszer már jobb mint a yahoo a seznam vagy az ask.com, hasonlóan problémákkal küzdő mint az adCenter (de az a cég mekkora tőkével tud pont ugyanilyet, vagy kicsivel gyengébbet mint ez), de az AdWords-öt persze nem nagyon lehet behozni…

Utólagos bejegyzés: Basszus, most látom csak, az eddig Cikkekben és az Általános linkek (kulcsszóval és anélkül célzott) most egy kategóriává sűrűsödött, innentől Tartalmi Hálózatként fut. Ez sajna NAGYON nem jó változtatás, ahelyett hogy növekedett volna, csökkent a transzparenciája a dolgoknak. Egy nagy feketepont jár érte…

Ha tetszett a cikk, oszd meg kollégáiddal, ismerőseiddel is,  hogy ők is értesüljenek az itt leírtakról:

Microsoft Advertising Partner 2023 (Bing Ads)

Lehet Téged keresünk?

Legfrissebb cikkeink