Minőségi(bb) Pontszám

Tartalomjegyzék

Érdekes újítások a láthatáron.
(Mostanában hiperaktív a Google, lehet hogy bekevertek valamit a levegőbe a légkondikban a Googleplex-ben, vagy az Olimpia versenyszelleme hatotta át őket)
Mindenesetre rövid időn belül a sokadik komoly változtatás a Google AdWords rendszerben. Most a Minőségi Pontszám van soron.

A Minőségi Pontszám (Quality Score) egy olyan pontszám, amelynek az értékét a Google soha nem mondja meg.
(ez is egy meghatározás)

Igazából egy szorzószám, amelyet megszorozva a licittel, a megjelenési pozíció sorrendet számolja a Google. A Minőségi Pontszámot a Google AdWordd sokféle faktorból számolja, például az átkattintási arány (CTR) , Landing Page Quality (céloldal minősége), Landing Page Load time (céloldal letöltési idő), és még ki tudja…

Mostantól azonban:

– A Minőségi Pontszámot a rendszer „real-time” számolja majd, minden egyes lefuttatott keresésnél egyenként (wow)
– A kulcsszavaknak nem lesz többé „keresésre inaktív” állapota (amikor a keresésre mér nem jelenik meg, csak a Content Network-ben)
– A „minimum licit” helyett lesz egy „first page bid”. Vagyis az a licitösszeg, amivel a Google keresés első találati oldalán való megjelenéshez kell.

Ha tetszett a cikk, oszd meg kollégáiddal, ismerőseiddel is,  hogy ők is értesüljenek az itt leírtakról:

Tartalomjegyzék

Minősítéseink

Microsoft Advertising Partner 2024

Lehet Téged keresünk?

Data specialista

Oda vagy a számokért, a trendekért? A/B tesztek nélkül nem is tudsz élni? Medior Analytics specialista lehetsz csapatunkban!

Érdekel »

Legfrissebb cikkeink