SEO vagy SEM?

A tartalom előtt egy fontos üzenet:

Már csak

Nap
Óra
Perc
Másodperc

… és leáll az adatgyűjtés a Universal Analytics / Google Analytics 3 tulajdonokban!

Keresőoptimalizáció vagy keresőmarketing?

Sokszor azt látom, ogy a cégek úgy érzik, a keresőmarketing felesleges pénzkidobás, hiszen ha az organikus találatok között ott vannak, az pontosan elég. Ez valóban így is van, bár érdemes hozzátenni egy pár gondolatot:

– A keresőoptimalizálás hatása nem azonnali. Bizony, van olyan hogy a sok sok belefeccölt meló csak hónapok múlva látszik meg.

– a keresőoptimalizálás nem végleges. Nem lehet tudni hogy a cég (és a termékei) milyen irányban fejlődnek, lehet hogy mindent lehet újrakezdeni egy év múlva, mert egy termékcsoport annyira jól fut.

– a keresőoptimalizálás a legfontosabb szavakra működik jól, minél szélesebb a témák köre, annál kisebb eséllyel lesz mindenütt jó helyen az oldal a tallati listán.

Akkor mégis minek? – kérdezhetitek.

A keresőoptimalizáció nagyszerű eszköz, de ezt is tudni kell használni. Nem mindenre megoldás.

Adva van mondjuk egy nagymúltú jegyiroda, amely nagyszerű szolgűáltatásokat nyújt, hihetetlen erős a piacon, mindenki szeretne a nyomába érni. Optimalizáció vagy keresőmarketing a megfelelő eszköz?

SZERINTEM:

Helyükben a keresőoptimalizálást és a keresőmarketinget is választanám. Mindkettőt pontosan arra amire valók.

Optimalizálva, az oldal legyen jó helyen amikor olyan kifejezésekre keresnek az emberek ami a tevékenységi kör: “online jegyvásárlás”, koncertjegy, színházjegy, stb.

De az egyes (és gyorsan pörgő) termékeket, koncerteket, kiállításokat és rendezvényeket én a keresőmarketing hirdetéseken keresztül hirdetném.

Így nincs olyan veszély, hogy a jól optimalizált oldal tavalyi koncertajánlatai ugranak fel egy keresésnél, viszont nem kell költeni olyan keresésekre amelyek túl általánosak.

Ezt gondolom én. Vitanyitónak szántam ezt, és a többi kérdőjeles bejegyzést is.

Ha tetszett a cikk, oszd meg kollégáiddal, ismerőseiddel is,  hogy ők is értesüljenek az itt leírtakról:

Microsoft Advertising Partner

Lehet Téged keresünk?

Legfrissebb cikkeink