Video killed the radio star – Google news

Tartalomjegyzék

Volt már egy hasonló alkalom a blog történetében, akkor a Google Universal Search volt a „rosszfiú”, és sokan megijedtek hogy agyonvágta a SEO-t.

Most egy újabb, már egy ideje folyó csatározásban jött föl ismét ez a hasonlat, ezúttal Eric Schmidt írta le egy cikkben.

De először a szám (tuti!):

Kétségtelen hogy amibe a Google belenyúl, ott hirtelen megkavarja az állóvizet. Iszonyú méretű a cég, nem képes kicsit változtatni. De nem csak a fizikai, hanem a szürkeállomány mérete és minősége az ami igazából komolyat változat a világon, néha nem is mindig kellemes módon.

Belépet és megváltoztatta az online reklámot, az ingyenes levelezést, személyi navigációt, mobil piacot, online dokumentum szerkesztést, webanalitikát, és legutóbb a hírolvasást. Ez persze sokaknak nem tetszik, legfőkébb Ruper Murdoch kelt ki ellenük, és erre lépve a Microsoft megpróbálta magához szippantani az offline-online kiadókat. Persze ez utóbbi legalább annyira mákos, ugyanis „prémium” megjelenést ígért nekik a Bing keresőben, amely ígéret ugye magában hordozza az erősen cenzurált szerkesztett találati oldalt, amely nem jó előjel .

A Google CEO Eric Schmidt megpróbálta a helyzetet az ő szemszögükből megvilágítani. Szerintük a Google News-al nem csak elvesznek olvasókat, hanem laza egymilliárd átkattintást is küldenek a híroldalakra, valamint háromszorosát küldik a keresésből és egyéb helyekről. Az online média pedig képtelen pénzzé tenni ezt az ingyen forgalmat. (Ebben is van valami, ők most ugyanazt a nyavajgást adják elő mint a zene és filmkiadók, egyszerűen képtelenek felmérni, hogy változik  világ, a jól tejelő média nem ugyanúgy működik a neten mint a papíron. A zenekiadók a saját vevőik ellen indítottak keresztes hadjáratot, ők a Google-ben látják az ellenséget.)

És befejezésül idézet tőle:

Video didn’t kill the radio star. It created a whole new additional industry.

(a margóra kis betűkkel: Hogy ez az Eric fiú menyivel szimpatikusabb arc a MS fővezérénél)

Ha tetszett a cikk, oszd meg kollégáiddal, ismerőseiddel is,  hogy ők is értesüljenek az itt leírtakról:

Tartalomjegyzék

Minősítéseink

Microsoft Advertising Partner 2024

Lehet Téged keresünk?

Data specialista

Oda vagy a számokért, a trendekért? A/B tesztek nélkül nem is tudsz élni? Medior Analytics specialista lehetsz csapatunkban!

Érdekel »

Legfrissebb cikkeink