R.I.P. RLSA

Tartalomjegyzék

Még nincs egy éves, és máris kivégzőosztag elé került. De nem a versenytársak, hanem a Google saját maga végzi ki az egyik termékét.

RLSA – Remarketing Lists for Search Ads.

2013 júniusától elérhető mindenkinek, 2012-tól bétában volt elérhető. Mindenki által ismertebb nevén a Search Remarketing. Vagyis egy remarketing lista, amellyel már nem csak a Content-ben, hanem a Google keresőben is lehetett remarketinggel célozni.

Igaz, idegesítő hibákkal volt tele (például nem lehetett keverni más remarketing listákkal, vagyis fel kellett venni egyszer egy RLA listát, valamint e mellé egy ugyanilyen content remarketing listát is. De túléltük, szívesen használtuk, jó is volt.

Erre ma reggel szól a Tomi, hogy ez most valami miatt ezt látja az egyik fiókban:

Screen Shot 2013-11-08 at 13.36.12

Gyors utánaérdeklődés, és kiderült, valóban, a Search Remarketing lista minimum mérete nem 100, hanem 1000 felhasználó. Okot nem láttunk. CSAK.

És egy kis hab a tortára:

„The search list doesn’t include users who are signed-in to Google. This is an effort to protect user  privacy.”

Mivaan? Itt az AdWords „not provided”-ja? Vajon mi miatt nem lehet felvenni a remarketing listára azt az embert, akiről:

– nem tudjuk kicsoda
– nem tudjuk személy szerint hogy mire keres (csak összesített statokat kapunk)

És ennyi. Itthon így is eléggé nehéz néhány esetben a remarketing listákat összeszedni (mert mondjuk azokat gyűjtjük akik belekezdtek egy vásárlásba, de nem fejezték be), innentől nem elég hogy 1000 ember kell a minimum lista mérethez (hogy célozható legyen), de kizárják belőle azokat akik belépve neteznek. Miközben a google (igen, így kisbetűvel mint a nemecsek ernő), mindenkit arra próbál ösztönözni, hogy maradj bejelentkezve, legyél állandóan beazonosítható…

Ha tetszett a cikk, oszd meg kollégáiddal, ismerőseiddel is,  hogy ők is értesüljenek az itt leírtakról:

Tartalomjegyzék

Minősítéseink

Microsoft Advertising Partner 2024

Lehet Téged keresünk?

Data specialista

Oda vagy a számokért, a trendekért? A/B tesztek nélkül nem is tudsz élni? Medior Analytics specialista lehetsz csapatunkban!

Érdekel »

Legfrissebb cikkeink