Az új Google Analytics 360 és az EU-s problémák

Új Google Analytics 360 + Hogy áll a Google Analyics az EU-ban? [webinar]

Tartalomjegyzék

A Universal Analytics kivezetésével több fronton is átterelődött a figyelem a Google Analytics 4-re és az ott elérhető új Google Analytics 360 lehetőségeire. Ezzel párhuzamosan egyre többet hallani, olvasni arról, hogy az EU-ban nehéz időket él meg a népszerű analitikai rendszer. Mit tudunk jelenleg? Hol tartunk most? Erről tartunk egy webinart hamarosan.

Az elő közvetítés dátuma: 2022. március 29. kedd 13:00-14:00

Bemutatkozik az új Google Analytics 360

A Google Marketing Platform részeként a Google Analytics 360 eddig is támogatta azokat a nagyobb cégeket, ahol a weboldal forgalma miatti adatgyűjtéshez nagyobb kapacitásokra és többlet funkciókra volt igény.

Google Analytics 360

Az új Google Analytics 360 egészen más megközelítéssel érkezik: lényegében már az ingyenes Google Analytics 4 is korlátlan adatgyűjtéssel rendelkezik, azonban az olyan fogalmak, mint a mintavételezés nem tűntek el. A nyers adatokhoz való hozzáférés és változott. A prémium verzió számos ponton segíti azokat a weboldalakat, ahol a nagy mennyiségű adatok mérhetősége, elemezhetősége alapvető szükséglet.

Teljesen átalakult a termék árazása is. Bár továbbra sem lehet a havi pár száz dolláros szinten elérni az extra funkciókat, az új ártábla felépítése miatt több cég számára lehet elérhető azon esetekben, amikor az adatgyűjtés mértéke nem éri még el a nagyobb cégek szintjét, de már az alapvonalon azért túlmutat.

Tiltott vagy megtűrt?

Számos hírt lehetett olvasni az elmúlt hetekben arról, hogy az osztrák és a francia adatvédelmi hatóság elmarasztaló határozatokat hozott olyan cégekkel szemben, ahol a Google Analytics használatban volt.

A Google Analytics az EU-ban

Rögtön megjelentek azok a következtetések is, hogy ez akár elszaladhat addig a pontig is, hogy az európai cégek más alternatíva után kell, hogy nézzenek.

Mi igaz ebből? Mit tudunk az eddigi információkból? Hogyan reagált a Google a helyzetre? Mi várható a Google-től ezzel kapcsolatban?

Ha tetszett a cikk, oszd meg kollégáiddal, ismerőseiddel is,  hogy ők is értesüljenek az itt leírtakról:

Tartalomjegyzék

Minősítéseink

Microsoft Advertising Partner 2024

Lehet Téged keresünk?

Data specialista

Oda vagy a számokért, a trendekért? A/B tesztek nélkül nem is tudsz élni? Medior Analytics specialista lehetsz csapatunkban!

Érdekel »

Legfrissebb cikkeink