Még egy érdekesség Facebook videókhoz: a jogok kérdése

Dátum: 2015. 08. 12.


Csak úgy széljegyzetként bedobnék ide egy érdekes cikket még a Facebook videók kapcsán.

Facebook Video

Arról már itt is írtunk nem is egyszer, hogy a Facebook natív videós részét nagyon tolja, nagyon szeretné, hogy a felhasználók a videók megtekintéséhez se hagyják el a Facebook felületét semmilyen módon, aminek aztán most az a részben felkapott gumicsontja, hogy a Facebook-on giga mértékben nő a megtekintések száma főleg a YouTube-hoz képest.

Csakhogy a Facebook másképp számolja a megtekintéseket, mint a YouTube, aminek az is a következménye, hogy ha valaki picit lassabban görgeti végig a hírfolyamát, akár könnyen tud megtekintést generálni egy-egy Facebook videóra anélkül, hogy azzal különösebben elköteleződne.

No de van itt még egy fontos aspektus, amit érdemes megvizsgálni: a Google már egy ideje átment egy nagyon erős változáson a YouTube-al, ahol bizony komoly fejlesztéseket kellett tennie annak érdekében, hogy a videó megosztóra jogtalanul felkerülő anyagok jogdíjaival kapcsolatban ne legyenek gondjaik.

És itt nem csak arról van szó, hogy valaki feltesz egy teljes filmet anélkül, hogy ehhez bármilyen terjesztői jogokat vett volna, hanem példálul itt arról is szól a történet, hogy ha egy saját videó aláfestéseként egy jogvédett zenét használok fel, akkor bizony sejhajon billentenek, hogy hazáig szaladok.

Bár olvashatunk olyan eseteket, ahol a Facebook is töröl bizony hasonló problémás videóknál, úgy tűnik, hogy azt a fajta szűrő rendszert, ami a YouTube magáénak tudhat, egyelőre nem fejlesztették le, ami jelenleg szabad utat enged a jogvédett anyagok jogosulatlan terjesztésének.

Tetszett?

Ajánld barátaidnak, ismerőseidnek, kollégáidnak:

 

Ha szeretnél még több ilyet, akkor lájkold Facebook oldalunkat, iratkozz fel YouTube csatornánkra és RSS csatornánkra!

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Pin It on Pinterest

Még egy érdekesség Facebook videókhoz: a jogok kérdése