Még egy érdekesség Facebook videókhoz: a jogok kérdése

Tartalomjegyzék

Csak úgy széljegyzetként bedobnék ide egy érdekes cikket még a Facebook videók kapcsán.

Facebook Video

Arról már itt is írtunk nem is egyszer, hogy a Facebook natív videós részét nagyon tolja, nagyon szeretné, hogy a felhasználók a videók megtekintéséhez se hagyják el a Facebook felületét semmilyen módon, aminek aztán most az a részben felkapott gumicsontja, hogy a Facebook-on giga mértékben nő a megtekintések száma főleg a YouTube-hoz képest.

Csakhogy a Facebook másképp számolja a megtekintéseket, mint a YouTube, aminek az is a következménye, hogy ha valaki picit lassabban görgeti végig a hírfolyamát, akár könnyen tud megtekintést generálni egy-egy Facebook videóra anélkül, hogy azzal különösebben elköteleződne.

No de van itt még egy fontos aspektus, amit érdemes megvizsgálni: a Google már egy ideje átment egy nagyon erős változáson a YouTube-al, ahol bizony komoly fejlesztéseket kellett tennie annak érdekében, hogy a videó megosztóra jogtalanul felkerülő anyagok jogdíjaival kapcsolatban ne legyenek gondjaik.

És itt nem csak arról van szó, hogy valaki feltesz egy teljes filmet anélkül, hogy ehhez bármilyen terjesztői jogokat vett volna, hanem példálul itt arról is szól a történet, hogy ha egy saját videó aláfestéseként egy jogvédett zenét használok fel, akkor bizony sejhajon billentenek, hogy hazáig szaladok.

Bár olvashatunk olyan eseteket, ahol a Facebook is töröl bizony hasonló problémás videóknál, úgy tűnik, hogy azt a fajta szűrő rendszert, ami a YouTube magáénak tudhat, egyelőre nem fejlesztették le, ami jelenleg szabad utat enged a jogvédett anyagok jogosulatlan terjesztésének.

Ha tetszett a cikk, oszd meg kollégáiddal, ismerőseiddel is,  hogy ők is értesüljenek az itt leírtakról:

Tartalomjegyzék

Minősítéseink

Microsoft Advertising Partner 2024

Lehet Téged keresünk?

Data specialista

Oda vagy a számokért, a trendekért? A/B tesztek nélkül nem is tudsz élni? Medior Analytics specialista lehetsz csapatunkban!

Érdekel »

Legfrissebb cikkeink