Tisztul a Google Play Áruház – kevesebb csaló

Tartalomjegyzék

Ez mondjuk nem túl friss hír, de talán nem baj, ha a „jobb később, mint soha” elv alapján most megemlékezünk róla: a Google számos appot penderített ki a Play Áruházból csalás miatt.

Google Play Áruház

Ahogy a weboldalak esetében, úgy az appoknál is egyre inkább égető kérdés, hogy csalással szereznek bevételt a hirdetésekből egyes szereplők. A technikai egyszerű: látszólag kilépünk egy játékból, de az közben a háttérben fut tovább és kiszolgál tonna szám hirdetéseket anélkül, hogy élő ember ezeket látná.

A láthatóság kérdése appokban picit macerásabb, mint weboldalaknál, ahol a böngésző viselkedését könnyen lehet elemezni és érzékelni, ha egy hirdetés valóban a felhasználó szeme előtt jelenik meg.

Az appok esetében a háttérben futás azért is problémás, mert lemeríti az akksit látszólag ok nélkül és nem utolsó sorban felzabálja a havi adatforgalmi kereted, pedig lehet, hogy egy velősebb videót sem néztél meg a mobilnet kapcsolatodon.

Érdemes megnézni egyébként a hivatkozott cikket, nem kevés hirdetői büdzséről beszélünk most sem.

Ha tetszett a cikk, oszd meg kollégáiddal, ismerőseiddel is,  hogy ők is értesüljenek az itt leírtakról:

Tartalomjegyzék

Minősítéseink

Microsoft Advertising Partner 2024

Lehet Téged keresünk?

Data specialista

Oda vagy a számokért, a trendekért? A/B tesztek nélkül nem is tudsz élni? Medior Analytics specialista lehetsz csapatunkban!

Érdekel »

Legfrissebb cikkeink