Új eszközök Facebook-on helyi vállalkozásoknak

Dátum: 2015. 11. 10.


Nem a legfrissebb hír, de hátha valakinek elkerülte a figyelmét, ezért mindenképpen szeretnénk megemlékezni róla: új eszközöket mutatott be a Facebook, amivel több címen is üzemelő vállalkozások: kávézók, étterem láncok, fiók iroda hálózatok jelenhetnek meg dinamikus hirdetésekkel a környéken tartózkodó felhasználók felé.

Facebook Ads

A bejelentés első sorban tehát olyan cégek számára hasznos, akiknek legalább 2 vagy több boltjuk, ügyfélszolgálatuk van és ezeket szeretnék azok figyelmébe ajánlani, akik épp ezen postai címek közelében tartózkodnak.

A Local Awareness hirdetések Facebookon nem számítanak újdonságnak, először csak az amerikai közönségnek volt elérhető és csak az iOS-en futó Ads Manager applikáción belül, aztán jött az Android verzió is és a nyitás a világ minden felhasználója felé.

A folyamat első részeként aki még nem tette, annak hozzáférést kell kérnie a Locations funkcióhoz. Ezzel egy Facebook oldalhoz több címet is hozzá lehet rendelni. Ennek segítségével tudjuk a hirdetéseket dinamikussá tenni úgy, hogy mindig arról a városról szól, azzal a címmel és telefonszámmal jelenik meg, amelyik közelében épp a felhasználó tartózkodik.

Ezután irány a Bivaly Szerkesztő Power Editor, ahol egy új kampány létrehozása során a Local Awareness lehetőséget kell kiválasztunk:

Local Awareness Power Editorban

Itt lehet aztán a hirdetéseket is kezelni, ahol a szövegben a megfelelő részekhez dinamikusan lehet az üzlet címét, nevét, telefonszámát megadni. A call-to-action gomb is dinamikusan a megfelelő üzlet címéhez irányít vagy az üzlet telefonszámát adja fel felhasználó telefonján a tárcsázóban.

Egy másik érdekes újdonság sajnos csak amerikai Facebook oldal tulajoknak érhető el jelenleg: statisztikát kaphatunk arról, hogy a fenti hirdetés típussal elért felhasználók mikor is voltak a legtöbben:

Local Insights Facebook-on

Tetszett?

Ajánld barátaidnak, ismerőseidnek, kollégáidnak:

 

Ha szeretnél még több ilyet, akkor lájkold Facebook oldalunkat, iratkozz fel YouTube csatornánkra és RSS csatornánkra!

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Pin It on Pinterest

Új eszközök Facebook-on helyi vállalkozásoknak