A nagy levélcsócsáló szörnyeteg

Érdekes felvetés, sajnos nem tudom ellenőrízni a felvetés igazságtartalmát.

A cikk írója szerint a teszt eredménye az, hogy a hotmail szolgáltatás (a’la Picipuha) hiába ad tárhelyet a nagy levelekhez, szépen elnyeli a nagyobb csatolmányokat tartalmazó egyedi leveleket. Nincs visszapattanás, figyelmeztetés, semmi. Megeszi és kész. A nagy levélcsócsáló szörnyeteg.

Viszont egy másik aspektusa a történetnek sokkal érdekesebb. Lassan ott tartunk, hogy aMagyar Posta legendásan megbízhatatlan szolgáltatása (amely megbízhatatlanságot áremeléssel kompenzáltak) megbízhatóbb lesz mint az e-mail.

Miért is gondolom ezt?

Egy ügyfelem regisztrált ügyfeleinek időszakonként kiküld egy moderált, de erősen információdús értékes hírlevelet. Azoknak akik kérik, akiket érdekel, és olyat kapnak ami érdekli őket. Ha egyáltalán eljut oda.

Ugyanis szerencsétlen levélke elhalhat a kiküldő ISP-nél (spam címkét kap és kész), a fogadó ISP-nél, a fogadó szerverén,  vagy a fogadó levelezőprogramjában. Szerencsére olyan progit használok amely ügyesen paraméterezhető, és tanul. Ettől függetlenül bizony van hogy elveszett levél. Naná, íme  2007 statisztikája:

8900 beérkező levél, 2000 küldött. A beérkező levelek 71%-a junk. Ebből hibásan junkínak vélt a program (de észrevettem) 11-et. Vajon mennyi tűnt el a sülyesztőben a többi szűrőn?

Szóval az ügyfelem elindít 1800 levelet, és a látogatottsági statisztikában látok aznapra 100 plusz látogatót a normál menethez képest. Vajon ennyire kevesen olvassák el, vagy ennyire kevesen kapják meg?

(az egy más kérdés hogy jeleztem a problémát feléjük, javasoltam megoldásokat amellyel kisebb eséllyel  látszik spam-nak a levél, javasoltam hogy használjanak erre kitalált programokat, stb.)

És most elképzeltem  hogy a hírlevél Hotmail-es account-ra megy. Csoda hogy elmarad a forgalom?

Ha tetszett a cikk, oszd meg kollégáiddal, ismerőseiddel is,  hogy ők is értesüljenek az itt leírtakról:

Microsoft Advertising Partner 2024

Lehet Téged keresünk?

Legfrissebb cikkeink