Mennyibe kerül egy banner?

Ez egyike a legnehezebb kérdéseknek, vagyis inkább (számomra) túl könnyű.
Visszakérdeznék.
– Mennyibe kerül egy cipő?
– Mennyibe kerül egy autó?

Ugye, milyen nehéz?

De mi van akkor amikor pontosítanak a kérésen, és azt kérdezik, hogy:
Anyagot, tehát képet, szöveget tudunk biztosítani. Flash banner esetében egy kezdetleges elképzelés született, mely szerint a kb 10-15 termék egymás után emelkedne ki és „mutatná meg magát”, míg egy felső vagy alsó részben logó ill. weboldalcím folyamatosan látszódna. Méretben egyelőre nincs korlátozás, talán a 120×240 pixel lenne a legmegfelelőbb, illetve lehet szó egy 468×60 pixelesről is (logó+cégnév).

És itt jött a meglepetés. Az ajánlati árak szórnak 9.600 Ft-tól 120 ezerig.

Media_httpamadeoblogc_wghqb

A kérdésfeltevésből látszik hogy a vevő amatőr. Erre rágurottak az ajánlatokkal. Van aki a házhoz szállítást (sic!) is vállalta ebben az ajánlati árban.

A piac fejletlensége mutatkozik meg ebben a pár sorban.
Jön a kkv szektor, neten akar hirdetni, fogalma nincs az egészről, és a farkasok ráugranak. Hiába van ott egy pár árban és minőségben is rendes szolgáltató, most még nehéz őket megtalálni…

Ebben a helyzetben azt javaslom, hogy korrekt áron korrekt szolgáltatással (és sok sok munkával) lehet fennmaradni. Eleinte nehéz lesz, nagy a kísértés a sok tudatlan ügyfél átvágására, de ha folyamatosan színvonalas és korrekt lesz a versenyző, megmaradhat. És övé a jövő.

Ha tetszett a cikk, oszd meg kollégáiddal, ismerőseiddel is,  hogy ők is értesüljenek az itt leírtakról:

Microsoft Advertising Partner 2023 (Bing Ads)

Lehet Téged keresünk?

Legfrissebb cikkeink