Modified Broad match

Tartalomjegyzék

Már írtam róla, akkor még Magyarországon nem vezették be. A Modified Broad Match megfeleltetésről van szó.

A hivatalos blog szerint azonban innentől elérhető mindenhonnan. A lényege még egyszer:

Eddig volt a Broad, Phrase, Exact, és ugyanezen megfeleltetésekkel a negatív kulcsszavak is. Ebből persze a legtöbben csak az első hármat ismerték. Plusz a negatív megfeleltetést talán, de azt csak Broad-ban. Nem kommunikált megfeleltetés az Extended Broad Match (amikor nem csak az általad megadott szavakra, hanem a Google által oda párosított (akár) rokonértelmű szavakra is megjelent a hirdetés. Jelentem, én ezért nem szeretem a Broad Match megfeleltetést, halászatra nagyszerű, de általában prime kulcsszavakkal, és csak ismeretlen téma elején, nagyon kontrolláltan.

A Modified Broad valahol a Phrase és a Broad között helyezkedik el, ha a kulcsszó elé egy +jelet biggyesztesz , akkor annak a kulcsszónak (vagy közeli variánsának) meg kell jelennie a felhasználó keresésében. A variánsok lehetnek félregépelések, egyes/többesz szám variánsok, rövidítések (abbreviations and acronyms), és eredők (stemming). Szinonímák és hasonló keresések (related searches) nem számítanak variánsnak. 

Broadmatch

Egyis szemem sír, a másik nevet. Egyrészt örülök a fejlesztésnek, mert olyan területeken ahol eddig a Broad megfeleltetés még halászatra sem volt alkalmas, ott most a Modified Broad Match tökéletes eszköz lesz olyan jókifejezések keresésére, amelyre elsőre még nem gondoltam a kampány készítésekor.

A másik oldalról azonban az történt, hogy a Broad Match megfeleltetésből fű alatt, és hosszú (több éves) átmenettel Extended Broad Match lett, és a nagy dérrel-dúrral bevezetett Modified Broad Match az az, aminek az elején a Broad Match-et szánták. Vagyis igazából csak nevet váltott, és egy galád másik vette fel az ő régi nevét…

Hiszen amikor (nézzük a példát) én beírom hogy reggeli receptek, akkor nem biztos hogy érdekel a magyar konyha, vagy a főzőtanfolyam. Én továbbra is reggeli recepteket keresek. De variálom, mondjuk a keresésem NEM két szóból álló kifejezés, hanem egy szó. Ilyenkor egészen mellé is tud célozni a rendszer, főleg ha egy kevéssé jól belőtt szóról van szó (régebben ilyen volt az agy ágy páros, de ezt már korrigálták). Szóval a kezdőknek marad a Broad-nak mondott kiterjesztett általános megfeleltetés, a többiek használják majd a Modified Broad megfeleltetést.

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg kollégáiddal, ismerőseiddel is,  hogy ők is értesüljenek az itt leírtakról:

Tartalomjegyzék

Minősítéseink

Microsoft Advertising Partner 2024

Lehet Téged keresünk?

Data specialista

Oda vagy a számokért, a trendekért? A/B tesztek nélkül nem is tudsz élni? Medior Analytics specialista lehetsz csapatunkban!

Érdekel »

Legfrissebb cikkeink