Nem szeret a Google?

Ma érdekes dologba akadtam, teljesen véletlenül.

A Netvibes-nak van egy rossz szokása, amikor betölt, akkor a címsorból „elcseni” a korzort, és beteszi a saját keresésének keresősorába. Én viszont a Firefox címsorából keresek, az van beállítva, hogy ha beírok valamit oda és enter, akkor automatikusan a Google keresést hajtja végre (kivéve persze a korrekt URL címeknél, akkor odavisz).

Node. Ma elkezdtem beírni egy weboldal címet a címsorba, amit aztán a Netvibes felületen fejeztem be. De nekem ez nem kellett, nyitottam egy új fület, és ott ismét rákerestem. De az eredmény annyira különböző volt, hogy gondoltam megosztom:

A vatera.hu-ba akartam belépni, de keresés lett belőle, akaratlanul is az atera.hu:

Elsőként a Netvibes-on:

Media_httpjabjabblogc_artbs

Utána pedig ugyanaz a Google keresés:

Media_httpjabjabblogc_gzksy

Ugye látszik a különbség? A Netvibes keresésen keresztül nem azonosított be a Google, ezért a találatok tele voltak hirdetéssel. Amikor beazonosított, akkor nulla hirdetés jutott el hozzám…

Gondoltam tesztelem, lefuttattam egy keresést kilépve, de a Google felületen. Megkaptam a hirdetéseimet, vagyis így már nem vonta meg tőlem a sok hirdetést a G.

És akkor (szokás szerint) a kérdések:

1, Vajon valóban arra hirdet ez a sok hirdető hogy atera.hu, vagy valójában a vatera.hu kereséshez tartozó hirdetéseket adta fel nekem a rendszer?

2, Mivel a hirdetésekből összesen 6 Thule hirdetés volt, valamint egy további tetőcsomagtartó, akkor természetesen nem az atera.hu keresést, hanem az atera-t mint márkát „látta” a rendszer, és ahhoz tartozó hirdetések jöttek tömegével (vagyis levágja a .hu-t a rendszer?)

3, Miért nem szeret engem a Google? Már egy pár hirdetésre sem vagyok jó nekik? (Bár lehet, mert ugyan ha releváns, kattintok, de sokszor csak csekkolok, kattok nélkül)…

Ha tetszett a cikk, oszd meg kollégáiddal, ismerőseiddel is,  hogy ők is értesüljenek az itt leírtakról:

Microsoft Advertising Partner 2024

Lehet Téged keresünk?

Legfrissebb cikkeink