Szerinted?

Tartalomjegyzék

Az eredeti bejegyzés 2006 szeptemberében született:

Nem is olyan régen, az egyik ügyfelem átküldött nekem egy levelet, melyben egy cég, a köztük történt telefonbeszélgetésre hivatkozva a cég elküldött neki egy pro forma számlát, valamint egy szerződést.
Ő emlékszik a telefonbeszélgetésre, de egyértelműen nem kért semmiféle szolgáltatást, ráadásul valami olyanról magyarázott neki az üzletkötő, hogy most az első oldalon van a Google keresőben, de ha nem kéri a szolgáltatás folytonosságát, akkor nem lesz ott többé.

Átnéztem a levelet, benne volt egy adatlap valamint egy szerződés. Ilyeneket ígérnek (kopipészt, nem változtattam rajta!):

Interneten, termékekre, szolgáltatásokra rákeresve a több száz találatból, valamint 9 különböző szakmai keresőben való megtalálhatóságot biztosítja első öt oldalon: google.com, altavista.com, cégbox.hu, emailtudakozo.hu, goliat.hu, lycos.hu, webcrawler.com, keresőlap.hu, info.com

Namostakkormivaaan?

Az interneten rákeresek, de mire is? Termékekre? Melyikre? Szolgáltatásokra? Melyikre?

Tudomásom szerint momentán a Google keresés organikus találatai nem megvehetőek, ezért fizetni nem lehet (az más dolog hogy ügyes szerkesztéssel, kis praktikákkal lehet jobb helyre kerülni, de ez egy más történet).

Gondoltam rákérdezek hogy mi is ez a dolog. Először azonban keresgéltem egy kicsit.
Felhívtam őket. Maximális felháborodás, minden volt amikor a tényekre kérdeztem. A vége az lett, hogy kegyesen törölték a rendszerükből a céget. De félek hogy sok-sok más, internethez nem értő cég elhiszi, hogy őt majd akkor könnyebb lesz megtalálni, és fizet nekik. Kettő évre 48 + áfát.
Kétségtelen, a szerződésben foglaltak egy részét (miszerint kiteszik a cég nevét, infókat az oldalukra), teljesítik.
De a keresőkre való hivatkozás, azok találataiban bármilyen helyezést ígérni??.

 

Szerinted?

 

Utólagos bejegyzés:
Kaptam egy hozzászólásban egy érdekes linket, ebben egy hasonló történetet dolgoz fel a TV ügyvédje.

Ha tetszett a cikk, oszd meg kollégáiddal, ismerőseiddel is,  hogy ők is értesüljenek az itt leírtakról:

Tartalomjegyzék

Minősítéseink

Microsoft Advertising Partner 2024

Lehet Téged keresünk?

Data specialista

Oda vagy a számokért, a trendekért? A/B tesztek nélkül nem is tudsz élni? Medior Analytics specialista lehetsz csapatunkban!

Érdekel »

Legfrissebb cikkeink