Unod a banánt?

Tartalomjegyzék

Van ilyen. Mindenkinek kell a változás az életben.

Én is kipróbáltam sok dolgot. Éltem távoli országban, kipróbáltam magam szállodaigazgatóként, kiadó cégvezetőjeként, kis ügynökségben, nagy reklámügynökségben, rádió első embereként. És sokat tanultam belőle. Például azt, hogy már tudom: a saját főnököm akarok lenni, nem akarok nagy cégben az időm nagy részében ökör dolgokkal foglalkozni, mítingelni, megfelelni egy hierarchiában, hanem ésszel, okosan, olyan dolgokkal szeretnék foglalkozni ami érdekel, tetszik, amiben jól érzem magam. És legfőképpen, nekem megfelel az hogy itthonról dolgozom. Kialakítottam az itthoni irodámat, és igen, most is pizsamában vagyok, így írom ezt a bejegyzést (ezt nem kéne, de van amikor lustán kezdődik a nap, ráfogom hogy most a Casual Friday van 🙂

Én itt dolgozom: (a bal oldal téli kép, nyáron mutathatnék képet a Balatonról a világosi dombtetőről, arra szoktam bicajozni telefonálás közben)

iworkhere 2

Szeretnél te is itt/így dolgozni?

A lehetőség adott, csak akarni kell. Lehet hogy téged keresünk.

Ha elolvastad a linkelt anyagot, és nem felesz meg, ne aggódj. Ez az ideális jelölt, viszont ha nincs meg minden kvalifikációd, de elszánt és céltudatos vagy, akkor is lehet hogy te vagy a mi emberünk.

Olyan partnert/beszállítót keresünk, aki vállalkozik, vagy arra képes. Aki inkább stabil megrendelőt keres, mint hogy szaladgáljon utána. Aki le tudja kötni a szaktudása, ideje komoly részét (de nem feltétlenül mindet). Ha nem az ügyfélkereséssel kezdenél, hanem egyből a lényegi, értelmes, szakmailag is érdekes munkával.

Vagyunk egy páran, a többiek ezt írták az otthoni munkáról:

Tomi:
Korábbi munkahelyemre még autóval is közel egy óra volt az út oda és még vissza is. Ez két fontos órát jelent a napból úgy, hogy azt nem tudom a Párommal, a Családommal tölteni. Az itthoni munkavégzés során ugyan fontos, hogy meg legyen az a fajta elkülönülés az „otthontól”, amely egy dolgozószoba formájában biztosítja a munkahelyi légkört, mégis, sokkal több időm jut a családomra, a kisfiamra. Napközben, ha kell, be tudok segíteni a Feleségemnek is akár csak 5-10 percre.

De ha éppen úgy adódik, hogy pár napot máshol töltünk, ott is gond nélkül tudok dolgozni szükség esetén, mivel a munkámhoz elegendő a laptopom és egy internet kapcsolat, minden más a felhőben  van.

Ez a fajta munkavégzés lehetőséget ad nekem arra, hogy néhány saját magam által kezelt, önálló ügyfelet is vigyek, amely elképzelhetetlen volna egy irodai környezetben, ahol árgus szemekkel nézik, ki nem használja ki kellőképpen a munkaidőt. Itt egy a lényeg: a feladatokkal adott időre végezni kell. Ha emellett napközben épp egy saját ügyféllel foglalkozok, azzal sincs semmi baj.

Kamilla:

Az ügyfelekkel töltött időm rugalmas, magamnak osztom be, hogy mikor végzem el a feladatokat. Ha bármilyen elintéznivaló adódik, amit csak szigorúan 8-tól 4-ig lehet megejteni, ez nem okoz problémát, nem kell ezért szabadságot kivennem.
Egyértelműen hatékonyabbnak érzem ezt a fajta munkavégzést, nincsenek zavaró tényezők, a munkával töltött időben ténylegesen a feladataimra tudok koncentrálni.
Nem kell a BKV-n zötyögni, és ha szükség van egy kis pihenőre nap közben, bármikor tehetek egy sétát, hogy kiszellőztessem a fejem.

Judit:
A független életnek és munkavégzésnek rengeteg előnye van. Napközben csak hasznos dolgokkal telik az idő. Nincs szükség egy munkahelyre történő beutazgatásra, nem kell becsekkolni hogy 9.00-kor érkeztem-e vagy 9.01-kor. Akkor dolgozom, amikor produktív vagyok, és nem akkor, amikor a munkahely szerint egy átlagos embernek dolgoznia “kell”. Nem megy el az idő adminisztrációra, hosszú időrabló meetingekre. Csak olyan ügyfelekkel kell dolgozni, akikkel megéri. Bárhonnan lehet dolgozni gond nélkül, egy kis vidéki faluból vagy akár külföldről is. Nem kell egész nap egy kényelmetlen széken üldögélni, van lehetőségem napközben is pihenni, sportolni, egyszóval szabad életet élni. 

Szabolcs

Miért szeretek itthonról dolgozni? Ez esetemben így nem pontos. Ott tudok dolgozni, ahol éppen vagyok. Ez jellemzően Győr, de lehet éppen Vas megye, Balaton, vagy akár a tengerpart. Az „irodám” lényegében egy laptopból áll, ezért fél perc alatt felállítom bárhol (jó, azért nem árt, ha van kéznél egy szék és egy asztal). Munkába érkezés az ébredéstől számítva 10 perc, holtidő gyakorlatilag nincs. Az sem utolsó szempont, hogy az autószerelőtől a bankokon át az orvosokig mindenki gondosan úgy időzíti a nyitva tartását, hogy rendkivül nehéz legyen munkaidő után elintézni bármit is. Ez a kötöttség is megszűnt. És a csincsilla sem magányos itthon innentől :).

Hát így. Figyelmeztetlek, az otthoni munkának is vannak hátrányai. Nem egyszerű kialakítani a nyugodt környezetet hozzá, a család azt hiszi ha már otthon vagy, akkor simán lesz időd kiteregetni, elmenni a boltba, stb.
De mégis. Lehet hogy az életben adódik olyan helyzet, hogy az otthonról való munka egyszerűen megkönnyíti az életet,  visszaadja azt a pár órát ami eddig hiányzott belőle.

Szólj ha te vagy az akit keresünk.

Ha tetszett a cikk, oszd meg kollégáiddal, ismerőseiddel is,  hogy ők is értesüljenek az itt leírtakról:

Tartalomjegyzék

Minősítéseink

Microsoft Advertising Partner 2024

Lehet Téged keresünk?

Data specialista

Oda vagy a számokért, a trendekért? A/B tesztek nélkül nem is tudsz élni? Medior Analytics specialista lehetsz csapatunkban!

Érdekel »

Legfrissebb cikkeink