Giga sok videót nézünk Facebook-on: kijött a Facebook negyedéves jelentése

Tartalomjegyzék

Sok más céghez hasonlóan a Facebooktól is negyedévente jön ki jelentés a cég bevételeiről, jelenlegi helyzetéről. Ebben jelent meg egy elég komoly szám a videó megtekintésekről.

Facebook Video

8 milliárd videó view naponta nem kis szám és nyilván igyekszik a Facebook ezt minél pozitívabb színben feltüntetni nem is ok nélkül. Nagy erőkkel vannak azon, hogy a videós tartalmakkal se kelljen a felhasználóknak elhagynia a közösségi oldal felületét, ami a hírek olvasása mellett az egyik legnagyobb tényező, ami miatt „kénytelen” volt sokáig egy felhasználó más weboldalra navigálni.

A Facebook egyik eltökélt célja, hogy maga legyen az internet. Minden információt és tartalmat igyekszik a saját felületén belülre integrálni. Ennek része a nemrégiben elindult Instant Articles is, amellyel a kiadók tartalmait gyűjtik egy egységes felületre és ennek a folyamatnak a része a videós tartalmak „Facebookosítása” is.

Ezen a blogon is megemlékeztünk már több cikkben is arról, hogy ez a YouTube vs. Facebook csata meglehetősen kiegyenlítetlen több szempontból is, mivel nagyon más a matek a view mutató számolása mögött. Gyaníthatóan ha valamilyen októból a YouTube is automatikisan elindítana (és view-nek számolna) egy zsák videót a felületen, akkor könnyen visszaelőzhetnének ebben a statisztika harcban. Tény ugyanakkor, hogy a Facebook nagyon erősen tolja ezt a területet is és elvitathatatlan, hogy ebben elértek már bizonyos eredményeket, mint ahogy az sem kérdés, hogy dübörögnek tovább ezen az úton is, hisz itt nagyon komoly hirdetői pénzekről van szó, ahol minden view számít 🙂

Ha tetszett a cikk, oszd meg kollégáiddal, ismerőseiddel is,  hogy ők is értesüljenek az itt leírtakról:

Tartalomjegyzék

Minősítéseink

Microsoft Advertising Partner 2024

Lehet Téged keresünk?

Legfrissebb cikkeink