YouTube hirdetések: reloaded

Tartalomjegyzék

Nem aprózza el a Google a héten a bejelentéseket, láthatóan mindenki visszajött szabiról és tolják az újdonságokat ezerrel. Most épp arról van szó, hogy a YouTube hirdetések kezelését átköltöztetik az AdWords megszokott felületére.

YouTube hirdetések AdWordsben

Csak a műszerfal változik

Sokan fújjolnak a YouTube videó hirdetések kapcsán a leginkább ismert pre-roll formátumra, amit hivatalosan In-Stream hirdetésnek hívunk. Nemrég érdekes tesztet végeztek ezzel kapcsolatban furcsa eredményekkel. Nos, ennek és a többi videó hirdetésnek a megjelenése nem változik, hanem a felület, ahol eddig kezeltük a videó kampányokat, átkerül arra a részre, ahol a többi AdWords kampányt hangoljuk.

Gyors migrálás és huss…

Azoknak, akik jelenleg is futtatnak valamilyen YouTube videó kampányt, nincs sok ideje: a Google behozott egy migráló eszközt, amivel a már futó videó kampányokat át tudjuk költöztetni az új felületre, de ez a váltás csak 2-3 hét talán és automatikusan is meg fog történni.

A videó kampányok kezelésének felülete egyébként alapjaiban nem változott meg, az AdWordsből indított videó kampányok létrehozása során közel ugyanazok az adatok, majdnem ugyanazzal a megjelenéssel jönnek elő, mint eddig. Fontos változás ugyanakkor, hogy az ad group, tehát a hirdetéscsoport szintjén egyszerre vagy csak In-Stream videó hirdetést vagy csak In-Display hirdetést hozhatunk létre.

Ezzel a váltással végre az a korlát is eltűnik, ami miatt egy kampányban eddig maximum 10 ún. target group-al tudtunk megfelelő célközönséget elérni.

Ha tetszett a cikk, oszd meg kollégáiddal, ismerőseiddel is,  hogy ők is értesüljenek az itt leírtakról:

Tartalomjegyzék

Minősítéseink

Microsoft Advertising Partner 2024

Lehet Téged keresünk?

Data specialista

Oda vagy a számokért, a trendekért? A/B tesztek nélkül nem is tudsz élni? Medior Analytics specialista lehetsz csapatunkban!

Érdekel »

Legfrissebb cikkeink