YouTube blank video teszt, AdSense spam, Facebook story post, AdWords mobil változások – ez történt a héten

Tartalomjegyzék

Volt egy hosszú hétvégénk, ami alatt mi sem blogoltunk igazából, de ezen a héten sem tudtunk még minden újdonságot feldolgozni… sebaj, marad muníció jövő hétre is 🙂

Érdekes YouTube tesztről olvastunk, egy újfajta Facebook hirdetés típusról, ami még csak teszt egy nagyon zárt körben és AdWords mobil változások is voltak kellő mennyiségben… nyár végi ébredezős hetünk volt.

YouTube videó teszt – jön „magától”- az elköteleződés?

 

Érdekes videó tesztről olvastunk, ahol azt vették górcső alá, hogy vajon elérhető bármilyen értékelhető eredmény, ha a hirdetett videó 4 perc vegytiszta fehér vászon. Megdöbbentő, hogy az olyan metrikák, mint a view rate, CPV, sőt, a közönségmegtartás is milyen jól alakult annak ellenére, hogy nagyon nem volt mit nézni a videón. Persze nem volt sok célzás a hirdetéseknél, de a teszt ettől még érdekes.

Mobilon erősít a Google

AdWords App install hirdetések: előtte és utána

Több hír is a Google mobil hirdetéseivel kapcsolatban jelent meg a héten. Talán összefügghet azzal is, hogy az alap piacnak számító USA-ban 2014-hez képest csökkent valamelyest a Google részesedése kereső fronton, és itt mint tudjuk, a mobil jelenleg a leginkább mozgató rugó.

Nem épp mobil, de Google hír,  hogy az egyre több felhasználónak fejfájást okozó Google Analytics referral spam-ek új generációja már az AdSense hirdetőknél okozhat fejfájást.

Facebook Story Ads

Facebook Ads

Egyelőre ezen a néven emlegetik az újonnan tesztelt hirdetési formátumot, ami lényegében egy szponzorált fotóalbum lesz, ha egyszer elérhető lesz mindenki számára.

Videó ajánló: ismét A/B tesztelés témakörben

Ezen a héten újra egy érdekes panel beszélgetést ajánlottunk Nektek, amelyben ismét sokat tanulhatunk arról, miként lehet a tartalom optimalizálásával fejleszteni a vásárlói élményen.

 

Szóval úgy tűnik, ébredezik újra minden és mindenki, bár azt gondolom, hogy a nyár intenzitására sem panaszkodhatunk. Volt némi lazulás, de megállás semmiképpen, szóval az ősz beköszöntével nyári végi ébredezős hetünk volt… és máris nyakunkon a következő hét.

Ha tetszett a cikk, oszd meg kollégáiddal, ismerőseiddel is,  hogy ők is értesüljenek az itt leírtakról:

Tartalomjegyzék

Minősítéseink

Microsoft Advertising Partner 2024

Lehet Téged keresünk?

Data specialista

Oda vagy a számokért, a trendekért? A/B tesztek nélkül nem is tudsz élni? Medior Analytics specialista lehetsz csapatunkban!

Érdekel »

Legfrissebb cikkeink