Rántott hús

Tartalomjegyzék

Mandula egy pici ország a semmi közepén. Az ott élő emberek dolgosak, rendesek, de mégis, valamiért elképesztően rosszul választják meg a politikusaikat.

Magyar Rántott Hús

A kedves vezető a nép egyszerű gyermeke. Egy nap rántott húst rendelt egy étteremben. Kapott is valamit, ami ugyan finom volt, de az ára egyszerűen vérlázító volt. Kivételesen a saját pénzéből fizetett, így rendesen fel is háborodott. Ráadásul az étterem egy volt osztálytársa tulajdona volt, akivel rendesen összerúgták a port nem is olyan régen. A volt haver olyanokat mondott,  hogy a kedves vezetőben felment a pumpa, és elhatározta, kicsinálja.

Első lépésként törvénybe iktatták (a parlament többsége a kezében volt, a pártkatonákon ennél nagyobb baromság is keresztül ment már, szóval nem volt semmi akadály). Kiválasztotta a legszemetebb de leghülyébb emberét, akinek a nevével beadták, és elfogadták, hogy a rántott hús ára 900 Ft lehet és kész. Sem több, sem kevesebb.

Persze a szakmai szervezetek fellázadtak, mert – mint mondták – a rántott hús az egy dolog, de mi van a körettel? Plusz milyen dolog az, hogy a balatoni kisbüfében is ugyanaz legyen a rántott hús ára, mint a legdrágább Dunára néző turistalerabló étteremben?

Persze akadtak kérdések, mondjuk hogy a rántott húsos szendvics-re vonatkozik-e a rántott hús törvény? Vagy az már kiesik alóla, mert származtatott étel? Mi a helyzet a nem disznóból készült rántott hússal? Arra is vonatkozik a 900Ft? És ha kóser vagy halal? Vagy mi legyen a vega vagy paleo rántott hússal? Mi van ha olajban sütik és nem zsírban? És a ha megszórják sajttal és tésztával? Akkor is rántott hús?

Az illetékes minisztérium a szokásos dumával hárított: minden benne van a törvényben, nincs mit értelmezni. (persze ebben benne volt az is, hogy amikor később ellenőriznek, akkor legyen a törvénynek sokféle értelmezése, és úgyis megtalálják azt, amivel meg lehet büntetni azt a vállalkozást akit nem szeret a párt)

A piac persze kialakította a maga magyarázatát. Az ár miatt a legtöbb vendéglő arra kényszerült, hogy a létező legolcsóbb, hulladék alapanyagból készítsék a rántott húst, így még tudtak rajta fogni egy 600 Ft-ot (nem sok, de a kicsit is meg kell becsülni alapon). A többiek felhagytak a rántott hússal. A pályaudvari restik sokkal nagyobb zsemlébe tették a rántott húst (nem lógott ki mint régen), de bevagdosták a széleket, hogy ki lehessen dobni a felesleges kenyeret körülötte. Sokak elnevezték másnak a rántott húst. Onnantól ez lett a Mandula bendula, és arra ugye nem vonatkozott a törvény…

Persze kialakult a rántott hús illegális piaca is, eldugott kis éttermekben felszolgáltak finomra elkészített, 4.000 Ft-os underground rántott húst, amelynek élvezetét fokozta, hogy tiltott gyümölcsről beszélünk.
A sznobok szombat este elmentek bendulázni.

A határ közeli falvakban egyszerűbb volt a helyzet, mert a határ túloldalán pénzért kiadtak konyhákat az ottani magyarok, és az itteniek átmentek oda finom rántott husit enni.

Persze a visszaeső fogyasztás rendesen alávágott a sertéstartóknak, de nem volt mit tenni, átálltak a kengurukra és struccokra. Minden panaszuk süket fülekre talált, a minisztérium azt mondta, hogy a piac szabályoz, ha nem tudnak megélni, akkor váltsanak. Hiába hivatkoztak a törvényre, hogy az nem a piac, senkit nem érdekelt.

Kis idő eltelt, a kedélyek elültek, és a piac megtanulta feldolgozni a rántott hús törvényt. A minisztérium sem forszírozta már, megértették mennyire idióta törvény született. Meg egyébként is, kell a puskapor akkorra, amikor meg kell fingatni valakit. A kedves vezető sem evett mostanában rántott húst, átállt a krumplilevesre.

Meg egyébként is, a legtöbb embert lekötötte az új törvényhez való alkalmazkodás kiötlése.

Ugyanis a kedves vezető belelépett egy kutyaszarba, és innentől megtiltották a kutyáknak hogy szarjanak…

Jut eszembe, nálunk is kitalálta valami idióta, hogy legyen hatósági áras a médiavásárlás…

Ha tetszett a cikk, oszd meg kollégáiddal, ismerőseiddel is,  hogy ők is értesüljenek az itt leírtakról:

Tartalomjegyzék

Minősítéseink

Microsoft Advertising Partner 2024

Lehet Téged keresünk?

Data specialista

Oda vagy a számokért, a trendekért? A/B tesztek nélkül nem is tudsz élni? Medior Analytics specialista lehetsz csapatunkban!

Érdekel »

Legfrissebb cikkeink