AdWords attribúció, Facebook like gomb adatok, még mindig ad blockers, TV attribúció – ez történt a héten

Az AdWordsben elérhető attribúciós funkciók is egyre érdekesebbek, a Google egyébként már TV-vel kapcsolatos attribúciótval foglalkozik, a Facebook hamarosan külső oldalak adataival is dolgozik, iOS 9-ről és a hirdetés blokkolásról olvastunk, de ugyanitt újabb riport látott napvilágot újabb részletekkel… változékony hetünk volt.

Attribúció, attribúció, attribúció

Google AdWords

Jó lesz, ha minél többen megismerkednek ezzel a fogalommal, akik még nem tették meg. Némi ízelőtő a témában webinárium visszatekintőnkön. Ami a heti újdonságok közé tartozik:

Hirdetés blokkolók még mindig

iOS 9 Ad Blockers

Pörög nagyon ez a téma, nincs szinte olyan hét, hogy ne olvasnánk valami újat:

Facebook: van mááááásiiiiiik

Facebook Ads

Meglepő módon a Fácse csak most kezdi el felhasználni a weboldalakba tett like és share gombok adatait főleg az érdeklődési kategória célzások pontosításához. Egyesekben felmerülhet a remarketing lehetősége ezzel, de valószínűleg ez nem pont olyan lesz, mintha képesek lennénk a konkurens oldalak látogatóit megcélozni.

Hétvégi videó ajánló

HTML5

A mostani esős hétvégéhez nem is egy videót ajánlottunk, hanem több, rövid videót, amit a Google készített HTML5 témában. Akinek még új ez a fogalom és szeretne tisztában lenni a részletekkel, főleg a Flash vs. HTML5 kérdésben, azoknak érdemes „átlapozni” ezt a pár rövid szösszenetet.

 

Egy szó mint száz: változékony hetünk volt… és máris nyakunkon a következő!

Ha tetszett a cikk, oszd meg kollégáiddal, ismerőseiddel is,  hogy ők is értesüljenek az itt leírtakról:

Microsoft Advertising Partner 2023 (Bing Ads)

Lehet Téged keresünk?

Legfrissebb cikkeink