AdWords Editor 6.5.

A bejelentés.
Az újdonságok.

Szépen sorban:

Media_httpamadeoblogc_epeuc

Kulcsszó lehetőségek (Keyword Opportunities):

Nekem – ahol a MCC accounttal lépek be – , egy Authentication Failed üzenet jelenik meg csak, de ha a kampány tulajdonosa lép be, akkor működik.
LEírása alapján elsőre azt gondoltam hogy a Keyword Tool „Editoros” változata. Az eszköz azonban kicsivel több, igazából két eszközt pakoltak bele:

Media_httpamadeoblogc_otkja

A Keyword expansion az igazi kulcsszó eszköz, valahogy így:

Media_httpamadeoblogc_yjsga

Ad kulcsszavakat és megadja a keresési volument (1-5ig skálán), valamint a versenytársak aktivitását (ismét ugyanazon a skálán. Jobb alul pedig kiválasztható hogy milyen megfeleltetésben kérem (borad, phrase és exact – negatívként nem lehet)

A másik aleszköz a Keyword multiplier. Itt megadhatóak kulcsszsvak, és ezeket mindenféle kombinációban összerakja. Jó eszköz, most éppen szükségem volt rá.
Csak sajnos „okosabb” akar lenni mint én:

Media_httpamadeoblogc_alupg

Ugyanis az alacsony keresési forgalmat generáló kifejezéseket egyszerűen (és önhatalmúlag) kiveszi a listából, mint a fenti példa is mutatja. Bosszantó, mert nem akarom hogy okosabb legyen mint én.
Ráadásul ár hogy a képernyő jobb szélén megjelenő kampányok esetén nem mutatja a kampányban szereplő szavakat, hogy azokból „gyárthassak” továbbiakat. Jó ötlet, gyenge kivitelezés…

Media_httpamadeoblogc_uiwbg

Apróságokkal javították a felhasználói felülete, mondjuk például az oszlop választó nyitva marad addig amíg nem kap egy Esc billentyűt (igen, ez zavaró volt, mert egyszerre nem egy, hanem sokszor 3-5 oszlopot is változtatni akartam, ilyenkor egyenként ennyiszer végig kellett kattingatni).

Plusz (végre!) betettek egy rendes naptárat a statisztika időszakának kiválasztásához.

Media_httpamadeoblogc_httkh

Media_httpamadeoblogc_azhas

Az export lehetőségek új nevket kaptak (ezt minek?):

Kapott az új Editor egy érdekes frissítést is, mostantól lehet másolni a kampány vagy reklámcsoport „vázát”. Vagyis mindenféle tartalom (kulcsszavak, placement-ek, reklámszövegek) nélkül, csak a vázat, és azt feltölteni egy újabb tartalommal. A menüje:

Media_httpamadeoblogc_ahdfp

És ami kimaradt:

– továbbra sem látom a first page bid-eket a kulcsszó listában, nem tudok erre sem szűrni, sem csoportosan licitet változtatni.

Nem aktív a kampány beállításoknál a Büdzsé beállításoknál a per nap legördülő (feltételezem lesz majd ott per hét, per hónap és egyéb okos beállítási lehetőség).

Media_httpamadeoblogc_gbmir

Ha tetszett a cikk, oszd meg kollégáiddal, ismerőseiddel is,  hogy ők is értesüljenek az itt leírtakról:

Microsoft Advertising Partner 2023 (Bing Ads)

Lehet Téged keresünk?

Legfrissebb cikkeink